Sport

Ingen VM-medalje for Kristoffersen

Henrik Kristoffersen har vært vinterens store slalåmkonge, men i VM sviktet det litt. I søndagens slalåmrenn ble han nummer fire da Marcel Hirscher vant gullet.

22-åringen endte 1,04 sekunder bak vinnertiden. Han var 11 hundredeler bak bronsemedaljen, som gikk til tyske Felix Neureuther. Sølvvinner Manuel Feller sørget for dobbelt østerriksk i St. Moritz.

Kristoffersen var på skuddhold i kampen om sin første seniormedalje. Dessverre klaffet det ikke for nordmannen i bratta. Der la han igjen mye tid i finaleomgangen.

– Hadde han kjørt like bra i bratta som i første omgang, hadde han fort vært i ledelsen nå, sa NRKs alpinekspert Kjetil André Aamodt da Kristoffersen var i mål.

Forbannet

Rælingen-alpinisten kastet stavene og var tydelig forbannet i målområdet. Fredag endte han også på den sure fjerdeplassen i storslalåmen.

Dermed venter Kristoffersen fortatt på sin første VM-medalje. Han ble også nummer fire under alpin-VM i 2015 i Beaver Creek.

Før VM hadde Kristoffersen vært på pallen i nesten samtlige slalåmrenn han hadde kjørt i vinter.

Satt ikke

Jonathan Nordbotten ble nest best av de norske. 27-åringen kjørte seg opp to plasser og ble nummer 13. For LeifKristian Haugen ble det en 15.-plass.

– Leif gjennomfører et godt VM med bronsemedalje (i storslalåm), men i dag hadde han ikke helt farten inne til å havne på pallen, sa Aamodt.

Kristoffersen innfridde ikke helt forventningene i første omgang. Da var han bak Hirscher med 65 hundredeler.

– Det er ikke så veldig mye å si. Det gikk litt tregt på toppen, men jeg har vært mer bak før (og likevel hatt suksess), så vi får se, sa Kristoffersen til NTB før finaleomgangen

Sebastian Foss-Solevåg kjørte ut i første omgang.

(NTB)

Mer fra Dagsavisen