Ingen toppfotball i Norge før 15. juni

Ingen store idrettsarrangementer kan arrangeres før 15. juni. Det betyr at seriestarten i Eliteserien utsettes ytterligere.

Kulturminister Abid Raja bekrefter at regjeringen har bestemt dette overfor NRK tirsdag ettermiddag.

– Vi forlenger forbudet mot store kultur- og idrettsarrangementer til midten av juni, så skal vi ta en ny vurdering i begynnelsen av mai, sier han.

I utgangspunktet hadde man håpet å starte opp Eliteserien i fotball helgen 23.- 24- mai. I Oslo er det kampen mellom Vålerenga og Molde som er serieåpningen på Intility Arena.

Hvorvidt det kan være publikum på de første serierundene ble det ikke orientert om.

Norges Fotballforbund har ambisjon om å få spilt alle de 30 serierundene hvis ligaen kommer i gang i løpet av sommeren. Forbundet har utarbeidet forskjellige løsninger med seriestart 15. juni, omlag 1. juli og eventuelt etter sommerferien. Detaljene rundt dette vil man komme tilbake til over påske, får Dagsavisen opplyst.

Da vil man også gåt i dialog med klubbene om når starren i de lavere divisjonene kan skje.

Når breddefotballen kan komme i gang, er ennå ikke kjent. Men i Oslo og flere andre fotballkretser har man siktet seg inn mot 1. mai, omtrent når skolene gradvis åpner igjen.

På pressekonferansen bekreftet statsminister Erna Solberg at ingen store kultur- og idrettsarrangementer kan arrangeres før 15. juni. Man vil ta en ny vurdering av dette i begynnelsen av mai. Hva som er "et stort idrettsarrangement" ble ikke definert.