Ingen norske med på NHL-starten

Verken Mats Zuccarello eller Mathias Emilio Pettersen er med sine respektive lag, da NHL-sirkuset åpner med første serierunde natt til torsdag.

Calgary Flames-spilleren Mathias Emilio Pettersen (20) får ikke sin NHL-debut med det første. Han er ikke med i troppen mot Winnipeg Jets torsdag, melder VG.

Bortekampen mot Jets spilles natt til fredag norsk tid er lagets serieåpning denne sesongen.

Den ferske NHL-proffen har imidlertid fått beskjed om å bli værende i Calgary, i tilfelle Flames skulle bli rammet av skader, skriver VG.

Pettersen skal etter planen spille for klubbens AHL-lag Stockton Heat, men AHL-sesongen starter 5. februar. 20-åringen kan dermed få en sjanse til å spille seg inn i NHL-laget før den tid.

Manglerud-gutten Pettersen kan bli den andre norske spilleren i NHL denne sesongen og den niende nordmannen totalt i verdens beste ishockeyliga. Mats Zuccarello er i Minnesota Wild, men er ikke helt klar ennå etter en operasjon i hånden i fjor.

Han trener med klubben i en såkalt «non-contact»-trøye, men blir trolig ikke klar til seriestarten med to bortekamper mot Los Angeles Kings denne uken.

Les også: Ishockeyfolket vurderer endret sesongopplegg