Sport

Ingen endringer for Norge før EM-semifinalen: Sæverås fortsatt på sidelinjen

Kristian Sæverås fikk ikke reise med håndballgutta på flyet til Stockholm torsdag. Han satte seg på toget.

Av Espen Hartvig

– Jeg føler meg bedre og håper jo å komme inn igjen i troppen. Jeg har fått tilbake noe av matlysten, men har vært litt dehydrert. Vi har treningsfri torsdag. Så får vi se på formen fredag, sier Sæverås til NTB på toget midt mellom Malmö og Stockholm.

Men det blir ingen semifinale på den tidligere Bækkelaget-keeperen. Sæverås kommer ikke inn i det norske EM-laget igjen etter sykdom.

Les også: Slik blir finalehelgen

Virus

– Vi har ikke mottatt meldinger om endringer i troppene til Kroatia og Norge, sier Thomas Schöneich i Det europeiske håndballforbundet til NTB.

Norge satser dermed på keeperne Torbjørn Bergerud og Espen Christensen mot Kroatia (avkast 18.00) fredag.

Sæverås ble magesyk på grunn av et virus for noen dager siden og var isolert fra resten av troppen til torsdag. Han reiste alene med tog fra Malmö til Stockholm torsdag mens resten av Norges delegasjon forflyttet seg med fly.

Spania og Slovenia møtes i den andre semifinalen. Den starter 20.30 fredag.

Gullkampen i EM spilles søndag. Bronsekampen går dagen før.

Etter at Sæverås ikke ble skrevet inn i troppen fredag morgen, kan Norge gjøre to bytter til i løpet av EM.

Drama?

Dersom det er uavgjort ved ordinær tid i kampene finalehelgen, vil det spilles to ganger fem minutter ekstraomganger. Er det ikke avgjort da, blir det nye ekstraomganger.

Kan man ikke skille lagene etter 80 minutters spill, blir det straffekastkonkurranse. Da skyter i så fall begge lag fem skudd. Er det ikke mulig å skille dem etter dette, vil det bli ett og ett skudd til en avgjørelse faller.

Det blir spanske dommere for Norge i semifinalen. Oscar Raluy og Angel Sabroso går for å være mesterskapets beste.

Mer fra Dagsavisen