Sport

Ingebrigtsen svarer Rekdal: – Han må få mene det han vil

Vålerengas sportssjef bruker liten tid på Kjetil Rekdals kritikk av klubbens overgangsstrategi.

Bakgrunn: Rekdal: – Spillerlogistikken i Vålerenga har vært en fiasko (DA+)

Rekdal kommer med sterk kritikk av Vålerengas spillerlogistikk de siste årene. Han omtaler overgangsstrategien som ikke-eksisterende.

– Kjetil Rekdal må få mene det han vil. I VIF er det en hovedtrener som bestemmer og velger spillere, sier Vålerengas sportssjef Jørgen Ingebrigtsen til Dagsavisen.

– Kanskje det fungerte annerledes da Kjetil var her, det vet jeg ikke, men her gjør hovedtreneren valg som deretter effektueres av sportslig leder. Det er ikke slik at det er administrasjonen i en klubb som styrer spillerlogistikken, fortsetter han.

Ser framover

– Hvordan vil du evaluere spillerlogistikken i klubben de siste årene?

– Jeg er ikke så opptatt av å snakke om det som har vært. Nå tenker jeg på å forbedre de tingene vi «highlighter» i interne evalueringer. Å snakke om tidligere medarbeidere, eller ting som har skjedd i klubben før, ønsker jeg ikke. Det er illojalt i min bok.

– Mener du Rekdals utspill faller inn under det?

– Det ønsker jeg ikke å si så mye om. Han får mene det han vil. Kanskje han jobber under andre prinsipper enn det vi gjør, svarer Ingebrigtsen.

Les også: Han kan bli ny Vålerenga-kaptein (DA+)

– Hvilken strategi vil Vålerenga ha på overgangsmarkedet i tiden framover?

– Som vi har nevnt flere ganger før, så ønsker vi å ha en yngre, lokal profil, men vi skal også være konkurransedyktige. Vi skal være best på Stor-Oslo. Det har vi god kontroll på, og det skal vi fortsette med.

– Hva med mulige nyervervelser i dette vinduet?

– Dag-Eilev Fagermo må få fortsatt få mer tid på seg til å bli kjent med troppen før det eventuelt hentes inn nye spillere, sier sportssjefen.

Rekdal: – Helt feil å si

Kjetil Rekdal sier følgende til Ingebrigtsens svar:

– Etter min erfaring er det ikke slik at hovedtreneren bestemmer «alt» rundt spillerlogistikk i en klubb. Styret, økonomisjef, daglig leder og sportssjef er selvfølgelig også med i prosessen. Det er ikke Ronny Deila som har ansvaret for alt som har skjedd. Det blir helt feil å si det, sier Rekdal til Dagsavisen.

– Og det er ikke slik at jeg prøver å «ta» Vålerenga her. Men jeg synes det må være lov å påpeke at spillerlogistikken har vært elendig de siste tre årene. Det har vært ufattelig mange bom, noe som har gitt seg utslag i at VIF har seget nedover på tabellen.

Les også: VIF tok aldri kontakt med Isnes om trenerjobben (DA+)

Han gjentar at strategien på overgangsmarkedet ikke har fungert.

– Det har ikke vært noen strategi. Det må inn mer kompetanse på sport, mener jeg. Administrasjonen skal «pushe» en klubb framover. Det har ikke skjedd i Vålerenga de siste tre årene. Noen snakker om at ting er så mye bedre nå enn før, men det er jeg ikke enig i. Utvikling og satsing på unge spillere er vakre ord, ord som har blitt veldig populære i norsk fotball, men i min bok handler utvikling om resultater. Det er resultater som viser framgang. Dét har vært fraværende i Vålerenga. Se bare på høstsesongen i fjor, sier Rekdal.

Mer fra Dagsavisen