Kåre Ingebrigtsen har kunnet juble over to The Double på rad. Det har ingen andre norske lag klart før.

Ingebrigtsen håper på løft for VIF

Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen tror Ronny deila vil løfte Vålerenga betydelig. I kveld sesongåpner Rosenborg hjemme mot Odd.

Av Espen Hartvig

Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen finpusser det som snart blir hans beste RBK-tropp. Han gleder seg til å få et nytent Vålerenga å kjempe med i Eliteserien.

RBK sesongstarter hjemme mot medaljekandidaten Odd søndag.

– Det kommer definitivt til å skje noe med Vålerenga nå. De har ikke fått ut potensialet i Vålerenga på flere år. Det tror jeg Ronny (Deila) kommer til å få til. Han kommer til å få med seg de rundt Vålerenga. Og så kommer en ny stadion. Jeg håper virkelig at Vålerenga får et løft, sier Ingebrigtsen til NTB.

RBK har sopt rent i norsk fotball i to sesonger med serie- og cupgull begge ganger. Men Ingebrigtsen vil ha en spissing fra lagene i sjiktet under RBK. Han ønsker ganske enkelt å bli utfordret mer i hverdagen.

– Absolutt. Det vil være bra fra for alle, sier Ingebrigtsen.

– Har du hatt en bedre stall i din tid som RBK-trener?

– Troppen vi har nå, er om en måned eller to den beste vi har hatt. Da vil det være samspilt. Og så har vi toppet den litt med Nicklas (Bendtner).

Ut i Europa

– De to siste årene har vi endret satsingen vår og blitt mye mer profesjonell enn tidligere. Vi har fokusert på ganske mye annet enn det å kjøpe spillere. Vi bruker penger på treningsfasiliteter, kosthold, medisinsk og hvordan vi skal trene.

RBK lyktes ikke ute i Europa i fjor. – Vi hadde en liten downperiode forrige sesong. Den kom på sommeren og akkurat rundt europeisk fotball. Så vi får ta lærdom av det og se hva vi gjorde da, sier Rosenborg-kaptein Mike Jensen til NTB. (NTB)