Ineffektive VIF, men ny seier da Narvik ble slått

(Vålerenga - Narvik 3-1). Vålerenga fortsetter å dominere kampene uten å kneble dem. Laget slet lenge for å nedkjempe Narvik i sesongens første hjemmekamp lørdag.

Bilde 1 av 3

Før denne kampen hadde Vålerenga scoret ett mål på sine første seks perioder, og tendensen fortsatte også i Furuset Forum.

For etter 12-6 i skudd i første periode, sto det fortsatt 0-0 på tavla.

Men Andreas Stene fikk smilet på plass da han styrte inn ledermålet midtveis i den andre perioden. I disse tjue minuttene vant VIF skuddstatistikken hele 19-9, men det ble altså med det ene målet.

Avslutninger!

Og VIF-trener Roy Johansen vet at det må jobbes mye med avslutningene på treningene i dagens som kommer.

Colin Spaberg Olsen satte inn 2-0 i overtall fem minutter ut i siste periode, og da så dette ut som plankekjøring. Men Narvik, som tok sin første historiske seier på øverste nivå torsdag, skapte ny spenning da Connor Hurley lurte VIF-forsvaret og reduserte foran noen entusiastiske Narvik-supportere halvannet minutt før slutt.

To av tre seire

Og da Narvik skulle jage utligningen, skjedde som så ofte det motsatte. Thomas Olsen sikret VIF-seieren i siste spilleminutt.

Dermed står VIF med to av tre seire i serieåpningen og laget har fått en bedre start enn mange fryktet.

Men uttellingen må bli bedre. Tre mål på 45 skudd er lite. Neste motstander er Lillehammer borte kommende torsdag og der vil trøkket i mot bli større.

PS. Joachim Svendsen tok keeperjobben for VIF denne lørdagen og gjorde et godt inntrykk. Han reddet 22 av 23 skudd.

PS II. Tobias Lindström fikk utdelt Gullpucken for 2019 av hockepresident Tage Pettersen foran kampen.

Eliteserien ishockey menn lørdag, 4. runde:

Vålerenga – Narvik 3-1 (0-0, 1-0, 2-1)

Furuset Forum: 805 tilskuere.

Mål:

1. periode: Ingen.

2. periode: 1-0 (30.6) Andreas Stene (Christoffer Larssen Berger, Thomas Olsen).

3. periode: 2-0 (45.37) Colin Spaberg Olsen (Svein Linus Rotbakken, Tobias Lindström), 2-1 (58.34) Connor Hurley (Wade Murphy, Kåre Benjamin Byrkjeland), 3-1 (59) Olsen.

Dommere: Kenneth Danielsen og Marcus Wannerstedt.

Utvisninger: Vålerenga 5 x 2 min., Narvik 8 x 2 min.

Stjernen – Lillehammer 2-4 (0-1, 2-0, 0-3)

Stjernehallen: 1345 tilskuere.

Mål:

1. periode: 0-1 (7.32) Stephan Vigier (Stian Nystuen, Brendan Ellis).

2. periode: 1-1 (23.1) Mikael Mikalsen, 2-1 (32.50) Daniel Ciampini (Kyle Farrell, Andreas Heier).

3. periode: 2-2 (51.24) Joakim Eidsa Arnestad (Vigier, Ellis), 2-3 (54.33) Håkon Stormli, 2-4 (54.44) Nick Dineen (Juliuz Persson).

Dommere: Thomas Tysland og Stian Halm.

Utvisninger: Stjernen 8 x 2 min., Lillehammer 5 x 2 min.