Sport

Imponerer i Touren

Sondre Holst Enger fortsetter å imponere i Tour de France-debuten. Lagledelsen har tatt grep for at 22-åringen skal kunne fokusere fullt og helt på jobben som skal gjøres på sykkelsetet.

Bilde 1 av 8

LIMOGES: I går syklet Holst Enger inn til sin andre strake sjetteplass i verdens største sykkelritt. På etappen inn til Limoges yppet han seg igjen mot de store, og hadde for andre dag på rad tunge navn bak seg på resultatlista.

Kittel

Vant gjorde tyske Marcel Kittel, som spurtslo franske Bryan Coquar. Alexander Kristoff ble nummer fem.

Etter målgang syklet IAM-proffen rett på hotellet for å hvile ut.

Tøff spurt

– Det ble en kontrollert etappe og en tøff spurt. Jeg ble stiv på de siste hundre meterne, så fornøyd er jeg ikke. Jeg har allerede en sjetteplass, og vil forbedre det, oppsummerte han kort.

Horten-gutten er førstereis i verdens største sykkelritt og har allerede fått merke at det tre uker lange sykkelsirkuset på den franske landeveien handler om mye mer enn bare sykling.

Intervjuer før og etter hver etappe, samt trykket og interessen fra publikum som til enhver tid omgir Tour de France, bidrar til at 22-åringen har arbeidsdager han ikke har hatt så mange av tidligere.

IAMs sportsdirektør Rik Verbrugghe bekrefter at det sveitsiske laget jobber for at nordmannens energitap ikke skal bli for stort.

– TV vil ha sin del av ham og det vil de øvrige journalistene også. Vi må forsøke å passe på ham og lage et fornuftig opplegg, sier Verbrugghe.

Øynene opp

Den sterke innledningen på Tour-debuten betyr også at stadige flere har fått øynene opp for den unge nordmannen.

– Han er den yngste rytteren i hele Touren og har begynt å gjøre seg gjeldende i spurtene. Dermed spør alle seg hvem denne fyren er. Vi må være forsiktig med ham, sier Verbrugghe.

TV 2s sykkelekspert Mads Kaggestad peker på at Holst Enger markedsfører seg selv gjennom mer enn bare gode resultater – og at det bidrar til ekstra interesse rundt 22-åringen.

– Han har en X-faktor som gjør at han blir interessant, sier Kaggestad.

Sportsdirektør Verbrugghe mener Horten-gutten så langt har taklet møtet med Tour-sirkuset på en meget god måte.

– Han virker rolig, men alt er nytt, og han må lære hvordan alt fungerer. Dette er ikke som ethvert annet sykkelritt, sier han.

Det er et veldig godt tegn, og det gir han mye selvtillit foran de neste etappene, fastslo Verbrugghe.(NTB)

Mer fra Dagsavisen