Imponerende seier av Casper Ruud

Casper Ruud hadde en kjempdag på tennisbanen fredag. Han slo først den sterke amerikaneren John Isner og vant så en doublekamp i ATP Cup.

Av Geir Andreassen

Isner er nummer 19 på verdensrankingen, Etter Ruuds svært imponerende seier over Isner, spilte Norge en avgjørende doublekamp i oppgjøret mot USA. Der endte det med seier for Ruud og Viktor Durasovic. I doublekampen møtte nordmennene Austin Krajicek og Rajeev Ram. Amerikanerne var favoritter. 

Norge vant dermed det første gruppespilloppgjøret i ATP Cup i Australia, som besto av to singlekamper og én doublekamp. 

Amerikanerne vant første sett i doublekampen 6-4, før nordmennene leverte varene i andre sett og vant 6–3. Dermed gikk det rett til avgjørende tiebreak der Norge vant 10-5. 

Nå venter kamper mot Italia og Russland, som er de to andre lagene i Norges gruppe i lagturneringen. 

Første seier mot topp 20-spiller 

Det ble en tett singlekamp mellom Ruud og USAs høyest rankede tennisspiller, John Isner, tidligere fredag. Amerikaneren vant det første settet 7-6, før Ruud slo tilbake i andre sett. Den norske 21-åringen vant det tredje og avgjørende settet 7–5. 

Isner er nummer 19 på verdensrankingen i tennis, og dette er første gang Ruud slår en topp 20-spiller. 

– Jeg gjorde det jeg sa før jeg gikk på banen – å prøve å nøytralisere serven hans så godt som mulig. Han har jo en ekstrem høyde og en ekstremt bra serve, så jeg følte at jeg gjorde det bra, sa Ruud til Eurosport etter kampen.

– Jeg spilte veldig bra og en nesten feilfri kamp, så mer enn det kan jeg ikke be om av meg selv, fortsatte han. 

Tap i første singlekamp 

Nordmannens analysesjef, Øivind Sørvald, beskrev seieren som en «utrolig opplevelse». 

– Det er en fantastisk start på året å slå en topp 20-spiller på denne måten. Han var knallhard på hvert poeng, og Isner, som er en utrolig rutinert spiller, visste etter hvert ikke helt hva han skulle gjøre, så da klarte Casper å snu kampen, sa han til Eurosport. 

Ruuds seier førte til at Norge utlignet til 1–1 mot USA i ATP Cup. Norge og Viktor Durasovic tapte første kamp mot Taylor Fritz. Den kampen endte 2-6, 2–6. 

– Jeg er ganske skuffet over at jeg ikke presterte litt bedre og håndterte nervene litt bedre enn det jeg gjorde, sa Durasovic etter sin kamp. 

Ruud og Durasovic møtte til slutt Austin Krajicek og Rajeev Ram i doublekamp. 

– Det er gode doublespillere de møter, men alt kan skje. Amerikanerne er klare favoritter, men det var også Isner, sa Sørvald før kampen.