Sport

Ikke full slakt av Solskjær dagen etter tapet

Britisk fotballpresse kan være nådeløs, men det er slett ikke full slakt av Ole Gunnar Solskjær som manager etter tapet mot PSG. Men en lærepenge, det fikk han.

Tabloidavisen The Sun melder riktignok om mange nye Solskjær-vitser på sosiale medier, og avisens kommentator Dave Kidd gir uttrykk for at Manchester Uniteds styre bør holde kaldt og ikke forhaste seg når de skal ansette en fast manager til sommeren, for det er slett ikke sikkert at Solskjær er riktig mann. Kanskje har mijøet rundt fotballklubben blitt litt for revet med av den gode stemningen Solskjær skapte? spør The Sun. (Som dagen før kampen mente å vite at det allerede er bestemt at Solskjær blir fast ansatt fra sommeren).

Les også: Solskjær ny United-manager. Derfor er det tidenes største norske fotballnyhet

Lærepenge

Men fotballkommentator i BBC News,  Phil McNulty, skriver at han syns United-styret ikke bør gjøre for mye ut av tapet mot PSG når de skal vurdere Ole Gunnar Solskjær som permanent manager.  Årsakene til tapet ligger i flere års dårlig ledelse av laget, og det er Solskjærs fortjeneste at det i det hele tatt lå en slags optimisme i lufta før kampen, mener han.

Men enigheten er stor i britisk presse om at både Solskjær og United fikk seg en skikkelig lærepenge. Storavisen The Guardian kaller tapet Uniteds «franske lærepenge», ifølge NTB, og flere, blant annet Daily Mail, siterer Solskjær på at han innrømmer at dette var en skikkelig «reality check». Men også på at Solskjær har sagt at det ikke er vits i å «legge seg ned» og at «fjelltopper er til for å bestiges». «Vi trenger et nytt Europa-mirakel, Ole!» ber lokalavisen Manchester Evening News.

Les kommentar: Større enn OL-gull: Ole Gunnar Solskjær er tidenes norske idrettsnavn

Mer fra Dagsavisen