Sport

Ikke bekymret for uttellingen

Bård Finne og lagkameratene slet foran kassen i 2018-sesongen. I år snur det, skal man tro VIF-spillerne.

LSK-hallen (Dagsavisen): Vålerenga endte på sjetteplass i serien i fjor, men scoringsstatistikken var ikke lystig lesning. Laget stoppet på 39 fulltreffere. Start, Stabæk, Sandefjord, Lillestrøm og Bodø/Glimt var de eneste som scoret færre ganger enn Ronny Deilas mannskap.

Bård Finne scoret to ganger da VIF slo Strømmen 4-1 i fredagens treningskamp i LSK-hallen. Han håper å bidra med mer nettsus i 2019-sesongen.

– Hva må til for å score mer denne sesongen?

– Vi er et lag som kommer til mange sjanser, spesielt på hjemmebane. Og så er effektivitet et nøkkelord. Den var bra mot Strømmen, sier han til Dagsavisen.

– Selv ønsker jeg å være en viktig brikke for laget. Jeg skal ta ytterligere steg. Men det viktigste er at laget har suksess, legger han til.

Saken fortsetter under bildet

###

Bård Finne hadde scoringsformen inne fredag. Foto: Jørn H. Skjærpe

Les også: VIF banket Strømmen i Vilhjálmssons debut (DA+)

Jobber hardt

Han mener matchen i LSK-hallen viser prov på at VIF er på rett spor, tross 0-4-tapet mot Sarpsborg i årets første treningskamp nylig.

– 0-4 mot Sarpsborg ser ikke bra ut. Vi gjorde en del bra ting der, men også en del ting som var ganske mye mindre bra – spesielt bakover. Men vi øver inn spill som skal bli bedre og bedre. Og vi skal ikke stresse. Ting tar litt tid, poengterer angrepsspilleren.

Heller ikke unggutten Christian Borchgrevink er urolig. Han bidro også i målprotokollen mot Strømmen.

– Fortsetter det som mot Strømmen, ser vi bra ut med tanke på antall scoringer. Vi jobber på trening hele tiden. Jeg er ikke bekymret, sier 19-åringen til Dagsavisen.

Les også: Nigerianske prøvespillere på vei til Vålerenga (DA+)

– Ferdighetene er der

Også nyervervelsen Matthías Vilhjálmsson er sterk i troen på flere mål.

– Vi må score mer. Det er lettere sagt enn gjort, men ferdighetene er der. Guttene har imponert meg veldig. Men alle må ta ansvar – både jeg, resten av de offensive spillerne og forsvarsspillerne, sier islendingen.

– Det blir flere mål i år, forsikrer han.

Les også: Vilhjálmsson: – Jeg driter i hvor jeg spiller. Så lenge vi vinner, sier jeg ja til alt (DA+)

Mer fra Dagsavisen