Igjen norske FA-cup-vinnere på Wembley

(Chelsea - Arsenal 3-1). Maren Mjelde og Maria Thorisdottir hjalp Chelsea til finaleseier i FA-cupen med 3-1 over Arsenal foran 45.423 tilskuere på Wembley lørdag.

Av Sjur Natvig

Tilskuertallet er ny rekord for kvinnenes FA-cupfinale. Mjelde spilte fra start i Chelseas bakre treer, mens Thorisdottir måtte ta plass på benken etter å ha spilt i mesterligasemifinalen mot Wolfsburg. Jonna Andersson, som ikke var spilleberettiget i den kampen, kom inn i laget igjen.

Thorisdottir kom inn vel halvveis i annen omgang, og det var to norske landslagsspillere på banen da triumfen ble sikret.

Begge lag hadde gode sjanser i første omgang, men det var målløst ved pause.

Bachmann endret på det med et skudd i krysset i det 48. minutt. Arsenal svarte med et par gode sjanser, men et Bachmann-skudd som endret retning doblet i stedet Chelseas ledelse.

Vivianne Miedema skapte ny spenning med sin redusering, men Fran Kirby svarte nesten umiddelbart med 3-1-målet som gjorde Chelsea til mester.

Kirby, som er kåret til årets spiller i engelsk kvinnefotball, scoret finalens flotteste mål med en avslutning som skrudde inn.

Chelsea er FA-cupmester for annen gang. Lagkaptein Katie Chapman, som har en fortid i Arsenal, har vunnet turneringen for 10. gang. (NTB)