Sport

Idrettspresident Tvedt vraket av valgkomiteen: – Jeg er veldig skuffet

Tom Tvedt er usikker på om han vil ta opp kampen mot valgkomiteens presidentkandidat Sven Mollekleiv på Norges idrettsforbunds ting i mai.

– Jeg er veldig skuffet! Jeg må tenke meg om og gå noen runder med dem jeg har et nært og godt samarbeid med i idretten, sier Tvedt til idrettspolitikk.no.

Tvedt har vært idrettspresident siden 2015, men fredag ble Sven Mollekleiv innstilt som presidentkandidat av valgkomiteen i Norges Idrettsforbund. Tvedt var selv ikke til stede da innstillingen ble presentert på Ullevaal stadion.

Les også: Sven Mollekleiv innstilt som ny idrettspresident

Idrettsforbundet har vært utsatt for hard kritikk både fra Riksrevisjonen og allmennheten for bruk av offentlige midler i Tvedts periode som president. Tvedt selv mener han har jobbet hardt for å rydde opp i rotet de siste årene.

– Jeg har veldig lyst til å videreføre det arbeidet som jeg har startet. Jeg har holdt på i to år med kvitteringer og restruktureringer av hele organisasjonen og holdt på med ting som idrettspresidenter ikke skal gjøre, men nå har jeg ryddet opp i dette og levert den mest åpne organisasjonen i hele Norge, Stortinget inkludert, sier Tvedt.

Idrettspresidenten for perioden 2019–2023 velges på idrettstinget i Lillehammer i mai.

Mer fra Dagsavisen