Sport

Idretten satt på vent: – Tragisk og dramatisk

Tonen fra flere av de rammede særforbundene er den samme: De mener regjeringen bør se dypere inn i idretten og differensiere mellom grenene.

Mandag kom beskjeden om at regjeringen anbefaler stans av alt seriespill i toppidretten. I kjølvannet av dette kommer det hard kritikk fra flere hold i forbundene.

Generalsekretær Tomas Jonsson i Norges Bandyforbund ble tatt på senga av anbefalingen og kaller situasjonen dramatisk.

– Det er veldig tragisk å måtte stenge ned. Dette var vi ikke forberedt på i det hele tatt. Vi har ikke hatt smitte i det hele tatt, verken i bandy eller innebandy. Vi håper veldig at regjeringen ser nærmere på dette og differensierer mellom idrettene, sier han til NTB.

– For bandyen er dette dramatisk med tanke på å kunne gjennomføre eliteserien. Slik det står nå, tror jeg ikke vi klarer det. Det er veldig dramatisk. Vi synes at man burde differensiere ut fra både faren for smitte og smitte-historikk.

Verken bandyforbundet eller Norges Volleyballforbund har opplevd smittetilfeller, og generalsekretæren i volleyballforbundet, Kristian Gjerstadberget, stiller spørsmål ved regjeringens siste grep.

– Man kan stille seg spørsmålet: Var det nødvendig? Vi ser jo at andre særforbund har hatt en del oppblomstring, men vi har ikke hatt det. Men vi må jo bare være med i fellesskapet vi og. Vi har ikke noe valg. Men vi har jo lurt på dette med differensieringen mellom idrettene, og vi bemerker oss også at det ikke lenger skilles mellom kontaktsport og ikke, sier han til NTB.

Les også: Ishockeypresidenten frykter konkurs for flere klubber etter utsettelsen

Mer fra Dagsavisen