Trine Rønning i aksjon på den siste treningen i Rotterdam. FOTO: BERIT ROALD/NTB SCANPIX

I kveld går OL-toget for fotballjentene

Trine Rønning og Ingvild Stensland er to av spillerne som har vært med i OL-fotballen tidligere. Men i kveld må de ha hjelp av andre for å komme seg til Rio de Janeiro.

Av Sjur Natvig

ROTTERDAM:  Ingvild Stensland (34) er en av seks spillere i Norges OL-kvalifiseringstropp som selv har vært OL-deltaker. Hun vil veldig gjerne oppleve olympiske leker en gang til.

– Jeg tror de andre i troppen skjønner hva det handler om, men flere av dem har spurt hvordan det er å være med i OL, og da kan jeg fortelle at det er verdt å kjempe for. Det er utrolig stort å være med. Jeg håper selvsagt at Sverige går på en smell mot Nederland, for det ville vært utrolig fint å oppleve et OL til, sier hun til NTB.

Norge kan ikke påvirke resultatet mellom Nederland og Sverige, men Stensland er opptatt av at det norske laget iallfall må gjøre sin del av jobben og slå Sveits onsdag.

– Det ville vært veldig surt om Nederland vinner og så greier ikke vi vår del av jobben. Vi må bare fokusere på det vi kan gjøre, å vinne vår kamp. Da står det iallfall ikke på oss om vi ikke får OL-plassen, sier hun.

– Det kan selvfølgelig hende at vi taper for Sveits, men da må vi iallfall vite at vi gjorde alt vi kunne for å vinne.

Alle muligheter

Trine Rønning (33) var også med i 2008, i likhet med Lene Mykjåland (29), Isabell Herlovsen (27), Elise Thorsnes (27) og Marita Skammelsrud Lund (27).

– Det er nok mange som har lyst til å være med til Brasil, både de som har vært der før og de som ikke har det. Jeg tror nesten det kribler mest for dem som ikke har opplevd det, sier Rønning til NTB.

– En OL-turnering er alle muligheters mor. Om man kommer dit så er man allerede kvitt mange av de gode europeiske lagene. Det er artige motstandere fra litt andre nasjoner, og det er en opplevelse å være med.

I Beijing-lekene tapte Norge for Brasil i kvartfinalen. Ingen spillere er igjen fra lagene som vant bronse i 1996 og gull i 2000.

Både Stensland og Rønning mener Norge har noe i Rio-lekene å gjøre.

Store muligheter

– Vi har utviklet oss veldig, er blitt enda bedre offensivt og har flere strenger å spille på. Vi har også vist at vi har en bred tropp, for eksempel gjennom innhoppene til Isabell Herlovsen, sier Stensland.

– Skulle vi være så dyktige og heldige at vi kommer til OL så har vi vist i mesterskap før at vi biter godt fra oss når vi først er med på leken, sier Rønning.

Både hun og Stensland er tidligere landslagskapteiner. Rønning spiller fast på Norges midtbane i OL-kvalifiseringen, mens Stensland har måttet nøye seg med et innhopp i sitt comeback etter korsbåndskaden som kostet henne VM-spill i fjor.

– Målet er jo å komme inn på laget igjen, men jeg har vært ute lenge og må være tålmodig. Jeg er klar når Roger (Finjord) vil bruke meg. Jeg tar det steg for steg, sier hun.

– Jeg er ikke i toppform ennå, men jeg nærmer meg. Det er deilig å føle at kroppen er frisk og kneet er bra. Akkurat nå presterer de som spiller veldig godt.

Onsdag får vi vite om prestasjonene holdt til OL-plass. (©NTB)