Om få minutter majordebuterer Tonje Daffinrud i British Open.

I dag spiller Daffinrud sin første majorturnering

Klokka fem på fire i dag slår Tonje Frydenberg Daffinrud (25) ut sin første ball i en majorturnering i golf. Det skjer under kvinnenes British Open i Skottland.

Daffinrud spiller til daglig i Ladies European Tour (LET), og har nå fått muligheten til å vise seg fram i en av kvinnegolfens fem store majorturneringer fordi hun var rangert blant de 30 beste i LET på det tidspunktet invitasjonene ble sendt ut. British Open er en av de mest legendariske golfturneringene og Daffinrud gleder seg enormt til å ta plass i historien.
– Det er veldig kult å være her borte. Dette er noe man drømmer om som liten, sier Tønsberg-jenta til Dagsavisen på telefon fra Skottland.
– At jeg debuterer i British Open er ganske spesielt. Dette er golfens Mekka og historisk grunn. Jeg har vært i områdene rundt her før, men nå er jeg på innsiden og skal delta. Det føles litt rart, men samtidig blir det fort en vanlig turnering, legger hun til.

Tilbake fra skade

Men selv om debutanten gleder seg voldsomt har hun en liten bekymring. Daffinrud har nemlig slitt med et vondt håndledd siden starten av juni og har jobbet hardt for å rekke sin første majorturnering.
– Jeg ble skadet for to måneder siden og ble klar for denne turneringa 4. juli. Siden da har jeg ikke tenkt på annet enn å bli klar, forklarer hun.
Det virker tydelig at turneringen kommer litt i grenseland av hva som hadde vært ideelt, men resultatene etter flere dager i Skottland har vært oppløftende.
– Jeg holder håndleddet i sjakk og det hemmer meg ikke på banen. Samtidig er jeg nøye på å ise det ned mellom øktene. Jeg har spilt to fulle runder på banen og trent her siden søndag og det kjennes veldig bra ut. Jeg skal gi alt og håper at det holder. Jeg er klar, slår den blide debutanten fast.
– Er faren at du i en turneringsituasjon som denne overbeviser deg selv om at håndleddet fungerer som det skal og blir litt sløvere og får en smell etter turneringa?
– Jeg vet jeg kommer til å bli ivrig denne uka, og som du sier så kan jeg ikke la meg selv glemme å pleie hånda, svarer hun.


Går sammen


Daffinruds tilstedeværelse under British Open fører til at Norge stiller med tre utøvere. Det har aldri tidligere skjedd i en majorturnering. Til alt overmål skal debutanten gå ut sammen med Marianne Skarpnord.
– Det er ganske utrolig at de setter oss to norske sammen, det er ganske uvanlig, men veldig moro sier Daffinrud som ser på det som en liten trygghet å gå sammen med sin 31 år gamle venninne som hun har spilt og trent mye sammen med tidligere, og som også har erfaring fra spill i majorturneringer.
– Det er helt klart en trygghet og veldig hyggelig. Vi kan backe hverandre opp og heie på hverandre, men for å være ærlig så følger jeg vanligvis ikke så nøye med på de jeg går sammen med. Man konsentrerer seg bare om seg selv, forklarer hun.
– Ofte vet jeg ikke engang hvem jeg går sammen med, legger hun til.

Suzann Pettersen er ferdig med sin åpningsrunde der hun gikk ett slag over par. Skarpnord og Daffinrud går sammen med australske Stacey Peters og slår ut fem på fire.