Sport

Hvordan skal «Shampo» og co. erstatte denne mannen?

Rasmus Ahlholm bidro med 81 poeng i grunnserien og 11 poeng i sluttspillet for Vålerenga Hockey i fjor. Nå er han ferdig i klubben. Sportssjef Espen «Shampo» Knutsen innrømmer at svensken blir vanskelig å erstatte.

Mandag la VIF ut følgende melding på klubbens egen Twitter-konto:

«Rasmus Ahlholm er løst fra kontrakten. Etter enighet fra begge parter, er det nå klart at han ikke blir å se i klubben framover. Svensken kom til VIF fra MS i 2016, og hadde kontrakt ut kommende sesong. Vi takker Ahlholm for mange gode sesonger i VIF, og ønsker han lykke til videre».

Sportssjef Knutsen bekrefter nyheten.

– Rasmus har et stort ønske om å prøve noe nytt, i en ny liga. Det er tungt for oss å slippe ham, men vi har valgt å ta hensyn til spillerens ønske, sier Shampo til Dagsavisen.

Ahlholm var en av seks spillere fra Vålerenga som ble tatt ut på stjernelaget for 2018/19-sesongen i eliteserien i ishockey. VIF vant grunnserien, men røk ut mot Frisk i semifinalen av sluttspillet.

Saken fortsetter under bildet

Hamar  20171008.
Vålerengas assistenttrener Espen Knutsen før GET-Liga-oppgjøret mellom Storhamar og Vålerenga på Hamar søndag kveld. Storhamar vant kampen 5-1.
Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

VIF-sportssjef Espen Knutsen. Foto: NTB scanpix

Svensker i kikkerten

– Vurderte dere å vise til kontrakten og ikke la ham gå?

– Ja, det er klart. Vi vurderte mye fram og tilbake. Men til slutt lot vi hensynet til spilleren telle, gjentar Knutsen.

– Det ligger ikke noe utenomsportslig bak avgjørelsen?

– Nei. Rasmus har lenge vært veldig bestemt på at det er dette han ønsker.

Les også: VIF-profil forlenget kontrakten (DA+)

Det er foreløpig ikke klart hvor Ahlholm fortsetter karrieren.

Nå må 29-åringen erstattes i VIF. Knutsen og co. er i gang med jobben.

– Det er vanskelig å erstatte en spiller som bidro med 80 poeng. Det er egentlig nesten umulig. Men vi håper å få inn en eller to forwarder. Vi har et par svensker i kikkerten, røper VIFs sportssjef.

Flere forsterkninger ønskes

– Ønsker dere inn flere i tillegg?

– Man ønsker seg selvfølgelig inn flere, men det handler om økonomi. Nå tenker vi først og fremst på å erstatte Rasmus.

Knutsen innrømmer at det blir viktig å forsterke før sesongstarten i september.

– Troppen er bra, men vi ønsker oss mer bredde. Akkurat nå er vi sårbare for skader. Det er litt tynt, sier sportssjefen.

VIF åpner grunnspillet borte mot Frisk 14. september. Roy Johansens mannskap gikk for øvrig på is i forrige uke, for første gang etter forrige sesong.

Følg Dagsavisen Oslo på Facebook!

Mer fra Dagsavisen