Hvem trenger Champions League mest?

KOMMENTAR: Hva er viktigst for topplagene i engelsk fotball? Serien, eller Champions League?, spør Dagsavisens Espen Rusdal.

Alle de fire klubbene fra Premier League er med videre til kvartfinaler i Champions League. Alle fire kan vinne turneringen, Ja. Særlig nå når flere av de antatt største favorittene er slått ut. Men hvem trenger en Champions League-pokal aller mest?

Liverpool var i finalen senest forrige sesong. Jürgen Klopp og hans menn kjemper på to fronter, med Champions League og serien hvor de lenge har holdt et godt grep om gullet. Dog ser det ut til at Liverpool har en litt nedadgående kurve i ligaen. Kanskje møtet med Bayern bidro til å snu det hele tilbake på vinnersporet? I hvert fall virket Liverpool veldig skrudd på. Og i møte med Porto er Klopps menn store favoritter. Men for Liverpool er det serien som er det viktigste denne sesongen. Det er der de virkelig vil ha gullet.

Hva så med Tottenham? De kan som de andre engelske klubbene også vinne Champions League denne sesongen. I så fall, vil det være en enorm bonus. De skal opp mot Manchester City i kvarten. I ligaen har Tottenham falt bak Liverpool og nettopp City og et ligagull virker veldig langt unna nå. Champions League er hvor håpet ligger. Spørsmålet er om det er veldig mange som tror på det? Men en seier i Champions League kan muligens være den utgangen Pochettino trenger for å se seg om etter større jobber.

Slik spilles kvartfinalene i Champions League

Så var det Manchester City. De har et enormt press fra rikingene i Emiratene. Fansen lengter og manager Pep Guardiola må jo være lei av å aldri vinne med City. Ja, i Europa altså. For både spillere, fans, eiere og manager vil en seier i Champions League være det største for klubben noensinne. I hvert fall som det ser ut nå. I møte med Tottenham er City favoritter. Men denne er kanskje mer åpen enn mange tror. Ligaen er erobret og City dominerer der. Men for å bli en virkelig toppklubb med statusen det bringer med seg, så må klubben ha en pokal eller to i Europa. Spørsmålet er hvor lenge City klarer å gå uten en seier i den gjeveste turneringen av dem alle før det blir uro? For at Pep skal regnes som en suksess for evig og alltid, så må City vinne Champions League. Kanskje ikke i år, men ganske snart,

Så har vi Manchester United. Ole Gunnar Solskjær trenger United-jobben, men United trenger jaggu også en som Solskjær. Han kan samle troppene og få spillerne til å trekke i samme retning. Etter bragden i Paris har alle muligheter åpnet seg for United. Ja, for alle de resterende klubbene i Champions League i grunn. Plutselig er United blant flere i tetsjiktet. Det hadde ikke mange trodd før jul. Men de skal opp mot selveste Barcelona. Det spanske laget er favoritter mot Solskjærs menn. Men Solskjær har gode minner fra en viss finale i Barcelona i 1999. United tar ikke gull i serien denne sesongen. Det er i FA-cupen og i Europa sjansene for pokaler ligger. Og i Europa virker skansene tynne. For eierne er suksess i Champions League synonymt med klirrende mynt og prestisje. For fansen vil suksess i Europa minne dem om svunne tider. For Solskjær er det en topp fire-plassering i serien som gjelder mest av alt. Men å slå ut Barcelona er ikke noe man takker nei til.