Nyheter

Hvem orker mest?

ISHOCKEY: Begge lag har sju semifinaler i beina. I kveld spilles første NM-finale på Jordal amfi.

At NM-finalen i ishockey blir en reprise av fjorårets, overrasker ingen. Det overraskende er at både Vålerenga og Stavanger Olilers måtte ha sju kamper hver for å komme dit.

- Det er kanskje et godt signal at Stavanger ble presset til sju kamper av Lillehammer selv om de var suverene i den siste, sier VIF-trener Espen Knutsen, som knapt har fått pustet ut etter onsdagens Jordal-drama før et nytt starter på samme arena i kveld. I fjor måtte det spilles seks kamper før Oilers vant «bøtta» etter 4-2 i kamper.

- Vi er bedre nå, spørsmålet er hvilket lag som er mest preget av alle semifinalene, sier Knutsen. I siste seriekamp før sluttspillet vant Vålerenga 7-1 over Oilers og vant seriemesterskapet på det. Men siden den gang har VIF mistet to utenlandske spillere etter surr med arbeidstillatelsene.

- Det finnes ikke noe bedre enn å slå Vålerenga i finalen, sier Stavangers svenske spiller Martin Strandfeldt, som ble omstridt i finaleduellen i fjor.

Den svenske poengkongen var igjen dominerende da Oilers sikret finaleplassen ved å slå Lillehammer.

Og Strandfeldt har grunn til å huske fjorårets finaler. Han unngikk karantene da han banket kølla i hodet på en VIF-spiller i den første finalekampen, og var et yndet hatobjekt i de fem kampene som fulgte. Nå bygger han seg menalt opp til en ny lang og kraftkrevende duell om kongepokalen.

- De liker ikke meg, og jeg liker ikke dem, sier han til Stavanger Aftenblad.

reidar.sollie@dagsavisen.no

Mer fra Dagsavisen