Sport

Hun kan bli VIFs representant i VM-finalen

Sherida Spitse kan se tilbake på tilbud fra europeiske storklubber. Før hun reiste til VM forlenget hun kontrakten med Vålerenga. Og nå har hun blikket mot finale.

Nederland og kaptein Sherida Spitse er storfavoritt foran VM-semifinalen mot Sverige onsdag kveld. Men uansett utfall har 29-åringen framtida sin sikret.

Det blir to nye år med Vålerenga i Oslo. Hvorfor?

Fordi det passer henne og hennes familie med samboer Jolien van der Tuin (kone) og sønnen Jens som ble født i fjor vår.

– Vi ønsker å utvide familien vår en dag og alle trives veldig godt i Oslo. Det har jeg også sagt til de klubbene som har vært interessert, sa Spitse til Dagsavisen før mesterskapet begynte.

Les også: Dette er Deilas positive dilemma (DA+)

Steg for steg

Tross stor interesse har hun spilt hele karrieren i Nederland og Norge. Ifølge henne selv har hun fått tilbud fra Atlético Madrid, Paris Saint-Germain, Bayern München og Manchester United.

Sistnevnte klubb møter for øvrig VIF i treningskamp på Intility 31. juli.

Da Spitse gikk fra FC Twente til LSK Kvinner i januar 2014, ble hun første nederlandske kvinne som det ble betalt en overgangssum for.

I Lillestrøm ble det serie- og cupgull i begge hennes sesonger der. Da var dagens VIF-trener Monica Knudsen sjef i LSK.

Følg Dagsavisen Oslo på Facebook!

Historisk overgang

Siden har hun vært banebrytende både i klubber og landslag.

Og da kler det karrieren hennes at hun i kveld kan sikre Nederland deres første VM-finale noensinne.

Under Spitses ledelse vant de EM-tittelen på hjemmebane for to år siden.

– Det var en enorm begivenhet og milepæl for landslaget. Da skjønte vi at vi kunne bli blant verdens beste, sier Spitse som tror Nederland vil stabilisere seg i verdenseliten selv om deres tid der historisk sett er ganske kort.

Sentral midtbane

Landslagssjef Sarina Wiegman mener Spitses kvaliteter ligger i roen, overblikket og pasningssikkerheten.

I kvartfinalen mot Italia stanget laget lenge, men to involveringer fra Spitse avgjorde kampen. Hun leverte begge de målgivende pasningene.

– Hun er en formidabel tilrettelegger. Og hun er tålmodig som kaptein, noe som er viktig i dette spillet, sier Wiegmann til FIFA.com.

Hvis Nederland slår Sverige er det USA som venter i finalen. USA slo England 2-1 i den første semifinalen tirsdag kveld.

Mer fra Dagsavisen