Hun har svømt i over 45 timer sammenhengende

Først fra England til Frankrike. Så tilbake. Så en gang til, uten å stoppe. Sarah Thomas er i ferd med å bli historisk, ett år etter kreftbehandling.

Å svømme over Den engelske kanal, fra England til Frankrike, er en enorm sportsbragd kun 1832 mennesker har klart.

Strømmen er stri, skipstrafikken stor, og følge reglene er det kun lov med badebukse eller badedrakt, ikke våtdrakt. Gjennomsnittssvømmeren bruker rundt 13,5 timer å komme seg fra Dover-området i England til Calais-området i Frankrike. 

Tur-retur gange to

Den amerikanske langdistansesvømmeren Sarah Thomas er imidlertid langt fra gjennomsnittlig. Hun er i ferd med å bli det første mennesket noen sinne som har krysset Den engelske kanal fire ganger uten pause. 

Kreftpasient

Dette skjer under to år etter at hun ble diagnostisert med brystkreft i november 2017. Thomas svømte så mye hun kunne mens hun gjennomgikk cellegiftbehandling, men fikk forbud av legene mot å svømme etter strålebehandling, fordi de var redde for infeksjon.

- På denne tida i fjor kunne jeg ikke svømme i det hele, forteller hun Financial Times i et intervju. 

4 km/t

Denne ukas rekordforsøk startet rundt halv to natt til søndag. Rundt 37 timer senere, mandag ettermiddag, la Sarah Thomas ut på fjerde og siste runde, fra Frankrike mot Storbritannia. Alt ligger an til suksess, med landkjenning i England natt til tirsdag. 

Etter over 42 timer i vannet holder Sarah Thomas fremdeles en snittfart på rundt 4000 meter i timen. 

Her kan du følge Sarah Thomas' rekordforsøk live

Første gangen noen klarte å krysse Den engelske kanal tre ganger uten pause, var i 1981. 

Sarah Thomas planlegger også krysse Cook-stredet i New Zealand senere i år.