Hovland langt bak teten i Detroit

Viktor Hovland spilte en solid, jevn åpningsrunde i PGA-turneringen i Detroit. Men opp til de beste i feltet skiller det mange slag.

Den norske golfkometen endte torsdagen på to slag under par. Det holder foreløpig til delt 72.-plass i turneringen. Opp til ledende Nate Lashley fra USA skiller det sju slag, og enda er ikke alle spillerne ferdige for dagen.

Hovland startet på tiende hull og åpnet første runde bra. Han noterte birdier på hull 10, 13 og 14 før han måtte tåle en bogey på det 15. hullet.

En ny birdie på hull 18 gjorde at Oslo-mannen lå på -3 halvveis. På vei inn igjen ble det én bogey og åtte hull på par.

Selv om det er langt opp til teten, bør Hovland ha bra mulighet til å klare cuten i turneringen. Det avhenger riktig nok av godt spill på fredagens runde. Der avgjøres det om han får spille videre i helgen.

Må spille inn nesten åtte millioner

Tidligere i måneden imponerte 21-åringen stort i selveste US Open, der han endte helt oppe på 12.-plass. Plasseringen ville gitt ham drøyt to millioner kroner dersom han var proff, men som amatør og universitetsspiller kunne ikke Hovland ta imot premiepenger.

Først sist helg debuterte han som profesjonell i en PGA-turnering i Cromwell, Connecticut. Der ble det 54.-plass og en premiesjekk på 16.560 dollar, eller drøyt 140.000 kroner.

For Hovland blir det svært vanskelig å spille seg inn på neste års PGA-tour. Hvem som kommer med der, styres av premiepenger, og nordmannen må sannsynligvis spille inn rundt 900.000 dollar – nærmere åtte millioner kroner – i løpet av fire turneringer resten av året.

I helgens turnering i Detroit er det i alt 62 millioner kroner i premiepenger. Vinneren får 11,2 millioner kroner, mens det er premiepenger på over én million til de 16 beste spillerne i feltet.