Hovland håper på Masters og OL-spill

Med seieren i Puerto Rico sikret Hovland seg spill på PGA-touren ut 2021/22-sesongen. Nå håper han på en retur til Augusta-banen og US Masters. Også OL i Tokyo ligger i planene hans.

I april i fjor ble han beste amatør på 58 år i golfens mest prestisjetunge turnering, US Masters. Turneringen spilles på den berømte Augusta-banen i Georgia.

– Det er den kuleste turneringen, som er vanskelig å toppe, sier Hovland

I fjor var han kvalifisert som vinner av US Amateurs, i år må han håpe å være topp 50 i verden før turneringen. Foran helgens turneringer er han rangert som nummer 60.

– Jeg vet ikke helt hva jeg må gjøre for å få spille, men jeg satser på å få spille og få en god uke der.

Med seieren i Puerto Rico sikret han seg også plass i årets The Players Championship og PGA Championship.

OL-spill

Også OL i Tokyo ligger inne i Hovlands planer. Golf ble igjen en del av programmet under sommerlekene i Rio for fire år siden, etter 112 år ute. Den gang endte «Tutta» som beste norske på en tiendeplass. Hun tror på at Hovland kan sikre norsk gull i Tokyo.

– Jeg tror Viktor kan seile opp som en stor gullfavoritt i OL, sa hun til TV 2 etter Hovlands historiske PGA-triumf i helgen.

– Det er hyggelig at hun tror det. Det er et mindre felt, så det er definitivt sjanser. Men det er som alle andre uker, du må spille bra. Gjør man ikke det, har man ikke sjans, sa Hovland under en telefonkonferanse med utvalgte norske medier onsdag.

Mens det i PGA-turneringene vanligvis er 132, 144 eller 156 spillere, vil det bare være 60 spillere med i OL. De beste nasjonene får dessuten kun stille med fire utøvere. Per i dag er for eksempel 21 amerikanere rangert foran Hovland på verdensrankingen, 17 av dem får altså ikke spille i OL.

Dersom dagens ranking består, vil også Kristoffer Ventura kunne representere Norge i Tokyo.

Florida-spill

Torsdag starter Hovland spill i PGA-turneringen i Palm Beach Gardens i Florida. Deretter fortsetter turen til Bay Hill, også det i Florida. Der skal han spille i Arnold Palmer Invitational, før The Players Championship venter i Ponte Vedra Beach i Florida.

Turneringen regnes ofte som den «femte majorturneringen». Blant annet er Tiger Woods og fjorårsvinner Rory McIlroy ventet å spille. Dermed får Hovland nok en gang prøve seg i meget celebert selskap.