Hopperne håper på hjelp av grisevær

Det er ventet vind, regn og snø i skjønn forening under fredagens normalbakkerenn i VM. De norske hopperne håper det kan være flaksen de trenger.

Av Stian Grythaugen

SEEFELD: Sommertemperaturer på opp mot 15 plussgrader har vært fasit i VM-byen Seefeld de siste dagene. Nå er det væromslag på gang. Værmeldingene indikerer at det kan bli krevende forhold når det skal kjempes om medaljer i normalbakken fredag ettermiddag.

Hoppsjef Clas Brede Bråthen har fått med seg at det er ventet sludd og byger inn i anlegget. Kanskje kan det slå ut i de norske hoppernes favør.

– Vi vet at dette er en gjeng som takler sånne forhold, og vi er nå i en posisjon som gjør at vi tar imot litt lurvete vær med større takk enn konkurrentene, sier han og legger til at det gjelder «å ligge som gjedda i sivet» når muligheten byr seg.

Blir ikke reservert

Hovedpersonene tror også at det som ligger an til å bli krevende forhold kan være et pluss. Johann André Forfang stiller seg således bak Bråthens vurdering.

– Jeg er enig i det. Når vi ikke er soleklare favoritter, er det klart variasjoner i forhold kan bety flaks og uflaks. Kanskje er det akkurat det vi trenger for å slå fra oss, sier han til NTB.

– Jeg er vant til å hoppe i sånn vær som er meldt, det gjør vi ofte i Trondheim og Norge. Blir det sånn, kan vi kanskje ha flaks og bruke muligheten, sier Andreas Stjernen.

Robert Johansson er på sin side klar på at varierende forhold også kan ramme de norske, men ser samtidig mulighetene det åpner.

– Det kan slå begge veier, men når det er bustete forhold, er i hvert fall ikke jeg den som blir reservert, sier han.

Mye nesten

Johann André Forfangs sjuendeplass fra storbakkerennet i Innsbruck og femteplassen i lagkonkurransen er herrehoppernes fremste resultater så langt i Seefeld-VM. Det har blitt mye «nesten».

– Når vi er på det nivået vi har vært, som er i kategori to rett bak de beste, er det ikke noe minus om vi har litt flaks. Samtidig håper jeg at vi skal klare å ta det siste steget uten å måtte ha hjelp av flaksen, sier Robert Johansson til NTB.

Hoppkonkurransene i Seefeld avsluttes med blandet lagkonkurranse lørdag. Der skal to kvinner og to menn sammen på medaljejakt.

Rennet starter klokka 16.00.