Fotball

Holme vil forsterke Skeid: – Viktigere med kvalitet enn posisjon

Skeid-trener Gard Holme vet hva han trenger for å styrke elleveren før sesongstart i 2. divisjon. Men lett blir det ikke.

Det har skjedd store endringer i Skeid-stallen siden nedrykket fra 1. divisjon i fjor. Kim og Tom Skogsrud har lagt opp, mens Ayoub Aleesami, Ahmed El Amrani og Adrian Møller valgt å se seg om etter ny klubb. Marius Rygel, Keivan Ghaedamini og Hans Jacob Thomsen har kommet inn, i tillegg til at Abel Stensrud og Christoffer Angell er tatt opp i A-stallen og har skrevet kontrakt.

Samtidig har viktige brikker som Stian Pettersen og Johnny Buduson forlenget sine avtaler med klubben.

– Vi har en bred og god tropp. Vi har egentlig allerede en god nok ellever, med en del erfaring, sier Skeid-trener Gard Holme til Dagsavisen.

Han innrømmer at endringene er mange.

– Vi har hentet noen yngre spillere, mens de som har dratt har vært litt eldre. Du kan si at vi er inne i en fornyelsesprosess. Vi har en profil der vi tar litt ny sats, forklarer han.

Les også: Skeids nye sjef ble trener som 19-åring (DA+)

På spillerjakt

Holme legger ikke skjul på at han fortsatt ønsker å forsterke laget før sesongstarten.

– Vi er på utkikk etter en eller to toppspillere som kan gå rett inn i elleveren, selv om det ikke er slik at vi ha dem, hevder Skeid-treneren.

– Det viktigste for oss er uansett å finne de rette spillerne. Kvaliteten på disse er viktigere for oss enn posisjonene de spiller i, legger han til.

Men det er mange om beinet rundt toppspillere.

Les også: Skeid-tvillingene legger opp i en alder av 26 år (DA+)

– Hvilke typer ser du etter?

– Vi har en stall med gode spillere, men en stopper av topp 2.-divisjonsklasse er noe vi vil se etter. Og det er jo slik at alle lag gjerne vil ha en angriper som scorer mye. Det er ikke et must for oss, men hadde vært fint, svarer Holme humrende.

Toppspillere inn vil bidra til et styrket håp om opprykk til 1. divisjon, innrømmer Skeid-treneren.

– Får vi på plass det (spillere inn), bør vi kjempe helt i toppen av 2. divisjon. Klubbmessig må man ikke gå opp, men vi har jo en ambisjon om å ta steget opp igjen i løpet av to til tre år. Så hvorfor ikke gjøre det med en gang?

Også på keeperplass kan det bli behov for å hente inn en ny mann, opplyser Holme.

– Vi ser også etter et alternativ der, ja. Emil Fiskvik må skulderopereres, han er nok ute til i sommer. Dermed trenger vi en konkurrent til Idar Nordby Lysgård, sier Skeid-treneren.

Følg Dagsavisen Oslo på Facebook!

I rute

Han mener ting ser lyst ut et par måneder før seriestart. Skeid åpner seriespillet borte mot Brattvåg 13. april.

– Vi har fått en bra start på oppkjøringen. Men det er mye nytt, både med tanke på spillestil, men også spesielt med tanke på treningsfilosofi. Vi trenger denne oppkjøringen for å se gode ut. Men spillerne har respondert godt. Jeg er trygg på at vi er der vi skal være når sesongen starter. Vi er i rute, sier Holme.

Tirsdag skrev Dagsavisen om Skogsrud-brødrene som nå legger opp. Midtstopper Kim Skogsrud kom da med følgende spådom om Skeids sjanser i 2. divisjon denne sesongen:

– Jeg tror nok de vil få det tøffere i år enn for to år siden. Det er mye nytt, og man har fått ny trener. Skeid må kanskje justere ambisjonene noe. Samtidig er det mange spennende spillere i klubben. Jeg vil ønske Skeid lykke til. Jeg kommer nok til å dra på kamp og se dem fra tribunen i år, sier Skogsrud.

Mer fra Dagsavisen