Sport

Holme ikke redd for banen før opprykkskampene

Skeids første kvalifiseringskamp mot Asker spilles førstkommende søndag. Trener Gard Holme legger i alle fall opp uka som om det blir kamp da, og frykter ikke at matta på Nordre Åsen skal by på trøbbel.

Asker og Skeid kom på 2.-plass i hver sin avdeling i 2. divisjon og skal over to kamper spille om retten til å møte laget på 14.-plass i 1. divisjon i avgjørende kvalifiseringskamp. Første kamp mellom Skeid og Asker skulle spilles lørdag 28. november, men som følge av en positiv koronaprøve ble hele Asker-troppen satt i karantene.

Nå håper klubbene det skal løse seg på neste forsøk.

– Både vi og Asker er enige om at vi ønsker å spille første kamp søndag 6. desember, og at returkampen går helgen etter. Nå venter vi på svar fra fotballforbundet. Noen av Asker-spillerne venter fortsatt på svar på de siste prøvene, så vi må vente og se litt der, sier Skeid-trener Gard Holme til Dagsavisen.

Like etter Dagsavisens samtale med Holme bekreftet Skeid de nye kampdatoene på sitt eget nettsted.

Utsettelsene så langt preger ikke troppen, forsikrer han.

– Hos oss går det bra. Vi trener på, og holder trøkket oppe. Vi er klare når det først smeller. Så får vi heller justere planene underveis hvis det er behov for det, sier treneren.

Les også: Skeid i 2.-divisjonsfinale mot Asker (+)

Som vanlig

Han gjør ikke noe spesielt inn mot de viktige Asker-matchene.

– Vi forbereder oss egentlig på helt vanlig måte. Vi legger opp uka på samme måte som vi alltid gjør. Det handler om å være best mulig fysisk og taktisk forberedt. Spenningsnivået er sikkert høyere, men det er egentlig bare bra. Da får vi ut vårt beste. Vi må bare sørge for at det ikke blir for høyt. Nå tror jeg alle går og gleder seg, sier Holme.

Det har mildt sagt vært forviklinger hjemme på Nordre Åsen for Skeid, men treneren melder at baneforholdene er akseptable nå.

– Foreløpig fungerer det fint. Det blir ikke noe problem før vi må måke banen for snø. Banen er fortsatt litt ujevn med tanke på sand og gummi og sånn. Men skal du fikse på det, må du ha inn utstyr som gjør at du kan dra opp skjøtene på kunstgresset. Med en gang noe sånt skal gjøres kan det bli trøbbel. Men jeg tror ikke det vil utgjøre noen risiko med en vanlig match nå. Så får vi jo se om alt holder. Foreløpig ser det kurant ut, forsikrer han.

Skeid-treneren sier følgende om lagets motstander til helgen:

– Det er et bra fotballag. Det har vist veldig god form, men det har for så vidt vi også. Vi skal ikke frykte, men respektere dem. Det er vanskelig å si hvordan karantenepausen har påvirket dem. På slutten av en lang sesong kan det ødelegge rytmen, men det kan også være energifrigjørende. Så det er ikke sikkert de har tapt så mye på det. Vi må opp i ringa, poengterer Skeid-treneren.

Les også: Skeid må bli kjent med egen hjemmebane (+)

Tenker ikke på Grorud

– Hvor mye påvirker det taktikken at dere møtes to ganger?

– Vi går utpå banen i hver eneste omgang for å styre og dominere. Det skal vi nok nå også. Men klart, mislykkes du nå, får du en sjanse til å eventuelt rette det opp. Det er slik ser vi på det. Nå kan vi gå enda mer offensivt til verks, svarer Skeid-treneren, som melder om at alle i troppen stort sett er friske og raske.

– Grorud ligger foreløpig på kvalifiseringsplass i 1. divisjon. Hva tenker du om et eventuelt lokaloppgjør mot dem i neste ledd?

– Det prøver jeg helt ærlig å tenke minst mulig på. Vi ser på Asker som en tøff motstander, så får vi ta det laget fra 1. divisjon etterpå. Men jeg ønsker ikke å bruke energi på det nå, sier Gard Holme.

Mer fra Dagsavisen