Sport

Høgmo tror Ødegaard kan bytte klubb i sommer

Landslagssjef Per-Mathias Høgmo tror noe kan skje rundt Real Madrids Martin Ødegaard i sommerens overgangsvindu. Ødegaard er med i Høgmos ferskeste A-tropp.

Av Jørn Henriksen Skjærpe

Høgmo offentliggjorde tirsdag troppen som skal møte Estland og Finland til treningskamper senere denne måneden. Martin Ødegaard var en av de utvalgte. 17-åringen har debutert for Real Madrids A-lag, men spiller nesten utelukkende for Real Madrid Castilla. Tirsdag fikk Høgmo spørsmål om Ødegaards framtid. Tidligere har han vært ordknapp rundt stortalentet, men tirsdag åpnet han litt mer opp.

– Martin har hatt noen veldig gode kamper, men han har variert litt. Det blir spennende å se hva som skjer i neste vindu, sa Høgmo.

Landslagssjefen fikk deretter spørsmål om han tror Ødegaard vurderer å bytte beite.

– Det blir interessant å se hva som skjer. Det blir jo en vurdering som klubben, og dem som er rundt Martin, må gjøre, svarte landslagssjefen.

Åpner for Celina

Høgmo åpner for Manchester Citys Bersant Celina (19) på landslaget i framtiden. Det betinger imidlertid at Celina «viser lyst» til å spille for Norge. Han har så langt valgt å spille for Kosovo.

– Kontakten med Bersant har vært god, men det er jo slik at mange spillere i Europa i dag har to pass. De må derfor ta et valg. Per i dag har Celina valgt Kosovo, og det har vi forholdt oss til. Skulle han endre oppfatning, står døren åpen hos oss. Men han må ha lyst til å spille for Norge, sa Høgmo.

Inn med Midtsjø

Overraskelsen i troppen var uttaket av Rosenborgs Fredrik Midtsjø.  AZ-spiller Markus Henriksen er skadd.

Fredrik Midtsjø kan få sin første A-landskamp for Norge.

– Midtsjø hadde en svært god sesong i fjor. Han er en toveisspiller, dyktig foran ballfører, målscorer og har en tøffhet i duellspillet. Vi ønsker å se ham nærmere, sa Høgmo på pressekonferansen.

Troppen mot Estland og Finland ser slik ut:

Rune Jarstein, André Hansen Ørjan Nyland, Haitam Aleesami, Jo Inge Berget, Valon Berisha, Adama Diomande, Omar Elabdellaoui, Vegard Forren, Even Hovland, Ruben Yttergård Jenssen, Stefan Johansen, Joshua King, Martin Linnes, Fredrik Midtsjø, Håvard Nordtveit, Ole Kristian Selnæs, Per Ciljan Skjelbred, Stefan Strandberg, Jonas Svensson, Alexander Søderlund, Martin Ødegaard.

– Markus Henriksen er ute med skade. Både han og Alexander Tettey hadde vært selvskrevne i en slik tropp, sa Høgmo tirsdag. (NTB).

Han ble bedt om å sammenligne forrige kvalik med den Norge har i vente til høsten.

– I forrige kvalik tok vi 19 poeng. Klarer vi tilsvarende i kommende kvalifisering, vil vi sannsynligvis være med å konkurrere om en 2.-plass. Vi holdt også nullen i seks kamper i forrige kvalik. Stabilitet i forsvarsspillet vil også være et suksesskriterie i den kommende kvaliken, sa Høgmo.

– Vi ønsker å forbedre enkelte ting, spesielt kontringsspillet vårt. Vi ønsker å bli enda mer direkte i enkelte faser av spillet, la landslagssjefen til. (©NTB)

Mer fra Dagsavisen