Sport

Hodgson vil ikke avskrive Rooney

Landslagssjef Roy Hodgson liker ikke snakket om at Wayne Rooney kan få problemer med å komme tilbake på det engelske landslaget til sommerens-EM.

Av Per-Kristian Eriksen

Rooney som har vært kaptein på det engelske landslaget de siste to årene, er skadet. Derfor fikk han ikke sjansen til å spille mot Tyskland i forrige uke, der engelskmennene lå under 0.-2, men slo kraftig tilbake og vant 3-2 til slutt.

Toppscorerne i Premier League, Tottenhams Harry Kane og Leicesters Jamie Vardy, ordnet utligning til 2-2 i Berlin med to flott scoringer. Eric Dier ble matchvinner mot slutten.

Søndag gikk Hodgson ut på BBC og sa at han ikke likte forslaget om at Rooney skulle vike plassen for de nye toppscorerne.

– Jeg har sagt det før, og jeg sier det igjen, Wayne Rooney er lagkapteinen vår. Det har han vært de siste to årene, og han har gjort en veldig god jobb, sier landslagssjefen.

Ti av ti

Hodgson sier at Rooney ledet laget gjennom en fantastisk kvalifisering mot mesterskapet i Frankrike, der engelskmennene vant alle de ti kampene.

– Jeg liker ikke snakket om at han skal kastes ut av laget på en aller annen måte, nå som han sliter med skade, sier Hodgson klart og tydelig.

– Han fortjener ikke å bli behandlet slik, legger manageren til.

Mange av ekspertene utropte tenåringen Dele Alli som den store spilleren på det engelske laget som virkelig ga tyskerne en nesestyver. Blant dem som framhevet unggutten, var den tidligere tyske storspiller Lothar Matthäus.

Alli spilte med nummer ti på ryggen. Han lå plassert like bak den viktigste av spissene, vanligvis den plassen Rooney trives best i. De gangene United-spilleren er enslig spiss, har han ofte blitt frustrert, noe som har ført til at han lett er blitt isolert.

Vil presse hverandre

Roy Hodgson sier skråsikkert at Rooney vil komme tilbake fra skaden sin sterkere og bedre enn noensinne. Spissen skadet seg i kampen mot Sunderland 13, februar. Da var han inne i en god periode.

Men likevel har han som Alli, bare scoret sju mål i ligaen i år, mens Kane og Vardy står oppført med henholdsvis 21 og 19.

Likevel mener landslagssjefen at Rooney virkelig vil vise hva han er laget av når han kommer tilbake.

– Jeg venter på at han skal bli kvitt skaden sin, for med en gang han er tilbake, kommer han til på legge et enormt press på de andre spissene. De kommer på sin side til å legge et voldsomt press på ham også, og det er akkurat slik jeg ønsker at det skal være, sier Roy Hodgson.

Tirsdag tar England i mot Nederland til privatlandskamp på Wembley. (NTB)

Mer fra Dagsavisen