Sport

Hockey-premieren: I Grüner fikk han en ny start

Han ga seg da laget hans ikke klarte å stille lag i 2. divisjon. Nå spiller Sondre Stokke Hougen ishockey på øverste nivå. På Grünerløkka.

Av Even Lübeck

Sondre Stokke Hougen la fra seg å bli hockeyproff da han var yngre. Nå skal 26-åringen spille på øverste nivå i Norge med eventyrklubben Grüner.

Stokke Hougen har en litt annerledes historie som ishockeyspiller. 26-åringen skal denne sesongen spille i Get-ligaen som Grüner-spiller, men det var ikke mye som tydet på det for bare noen få år siden. Budstikka omtalte historien først om Grüner-spilleren. Sondre spilte i Jutul da han var yngre før han dro til Frisk Asker på juniornivå.

Se hvor Dagsavisens tror Grüner havner på tabellen (Dagsavisen+)

Kommer fra Jutul

Sondre spilte i Jutul da han var yngre før han dro til Frisk Asker på juniornivå.

– Der var jeg et par år, før jeg dro tilbake til Jutul for å spille i 1.divisjon da jeg var 16-17 år. Etter det har jeg bare blitt i Jutul frem til i fjor, da jeg gikk til Grüner. Det var jo ikke den dummeste overgangen jeg kunne gjort, bortsett fra at jeg kanskje burde gjort det tidligere, sier Stokke Hougen til Dagsavisen.

Følg Dagsavisen Oslo på Facebook!

Måtte trekke laget

Sondre og hans bror Skjalg, som er keeper, har vært to av de viktigste spillerne til Jutul. I 2013 søkte klubben seg ned til 2.divisjon på grunn av dårlig økonomi. Da ble Stokke Hougen værende. Men da Jutul ikke klarte å stille eget lag, måtte han gjøre noe. Valget falt på Grüner.

Stokke Hougen forteller at han valgte å ikke satse for fullt på hockeyen da han var yngre fordi andre ting var viktigere.

– Jeg synes alltid det var moro å spille hockey, men det er andre ting man må leve av, så jeg satsa aldri på å bli proff. Tenkte at det kunne vært gøy med Eliteserie-spill da jeg var yngre, men jeg tror ikke jeg jaget det noe særlig, sier han.

Les også: Sentrumslaget Grüner utfordrer de store (Dagsavisen+)

Opplevde opprykket

– Hva tenker du om at du nå skal spille i Get-ligaen?

– Det var ikke akkurat noe jeg hadde planlagt. Men opprykk er jo den kuleste måten å komme dit på. Jeg må jo ærlig innrømme at det kan bli en del tunge tider både for kroppen og hodet, men gleder meg til å spille en ny sesong i en ny liga med gutta på laget, sier Stokke Hougen.

Grüner serieåpner lørdag hjemme mot Narvik i hallen på Dælenenga. 10. oktober kommer Vålerenga til Grünerhallen. Stokke Hougen innser at det kan bli en tung sesong, men han tror de kan bite godt fra seg.

– Vi har jo lavere budsjett og andre forutsetninger, men samtidig har vi ingenting å tape. Jeg har troen på at vi kan bite fra oss og komme over et par lag på tabellen, det hadde vært rått. Man kan hvert fall forvente at vi skal krige hardt. Spiller vi smart kan dette bli bra, tror han.

Alle er amatører

Stokke Hougen og Grüner trener både på og av isen de dagene hvor det ikke er kamper. Søndager er hellige. Ellers er det fullt kjør for den nyopprykkede Oslo-klubben.

– Lønna vår er mildt sagt ganske beskjeden, så alle må jobbe eller studere ved siden av. Selv har jeg nettopp blitt ferdig med en master og skal finne meg en jobb innen learning og teknologi, sier han.

Grüner har ingen profesjonelle spillere i stallen.

Les også: Grüner bekymrer seg ikke for økonomien (Dagsavisen+)

Mer fra Dagsavisen