Hjemmesmell for LSK

KVARTFINALE: Sarpsborg 08 nedkjempet Lillestrøm, og er i sin første kvartfinale noensinne.

(Lillestrøm - Sarpsborg 0-2). - Er det noe rart at jeg er rørt. Dette laget har aldri vært i en semifinale, og de har fortjent alt dette. Og jeg er også glad på fansens vegne, sier en tydelig preget Brian Dean, mens fansen sang «vi er på vei til Ullevaal».

Og det var ikke bare at de slo Lillestrøm i denne kampen. Sarpsborg har aldri tidligere slått Lillestrøm i en obligatorisk kamp. Seriekampen denne sesongen endte 0-0.

Denne gang var det den tidligere Vålerenga-spilleren Bojan Zajic som startet LSKs cup-nedtur. Etter en Sarpsborg-corner, og mye klabb og babb i feltet, kom han stormende inn fra høyre og satte ballen i mål (15. min.). Da begynte LSK-fansen å bue hver gang ballen nærmet seg ham. Det gjorde at de ydmyket seg selv enda mer.

Nå var det Sarpsborg som skapte de fleste klare sjansene, men Lillestrøm ble snytt for et klart straffespark da Marius Lundemo ble felt. I stedet for straffe, ga dommer Ken Henry Johansen Lundemo gult kort for filming.

- En helt feil avgjørelse, og det preget resten av første omgang, mener naturligvis LSK-trener Magnus Haglund.

Nå skal det sies at dommeren kompenserte for den feilen ved å ikke gi Sarpsborg et straffespark senere i kampen.

I andre omgang presset LSK på, og slo bøttevis av innlegg inn i feltet. Men de ble effektivt ryddet unna av Andreas Nordvik, Kent Jensen og kaptein Berge.

I stedet ble det innbytter Martin Wiig som med sitt første spark på ballen satte spikeren i LSKs cup-kiste da han fikk en pasning 45 grader ut (80. min.).