Nuncio (i midten) stormer til seier sammen med Örjan Kihlström på Solvalla søndag.

Hjemmehåpet vant Elitloppet

28.864 tilskuere så svenske Nuncio vinne Elitloppet søndag. Hesten var det store hjemmehåpet, og hadde stjernekusk Örjan Kihlström i sulkyen. Norsges B.B.S. Sugarlight ble stengt inne og slått ut allerede i kvalifiseringen.

Av Even Elvenes

STOCKHOLM: - Jeg hadde ikke sett for meg at han skulle styre ned bak lederen, meldte en skuffet trener og deleier Fredrik Solberg om B.B.S. Sugarlight og siktet på sin hests makker Peter Untersteiner.

- Det er ikke så mye mer å si, vi hadde ikke klaff i år. Samtidig virket det som om hesten min kom til mål med krefter igjen, påpekte Solberg fra Fredrikstad.
Han var uvant taus og helt klart skuffet, trener Solberg.

Hard åpning
- Åpningen i tredjespor rundt første sving var krevende for hesten. Jeg så plassen bak lederen var ledig, og valgte å styre dit. Denne ga seg mot mål, vi kom ingen vei, forklarte Peter Untersteiner.

Takker for tillit
Vinneren Nuncio var meget god, og er verdens beste eldre hest nå. Til tross for en posisjon utvendig for lederen vekslet svensken realt på farten over oppløpet.
- Vi fikk tidlig grepet på konkurrentene. Nuncio er fantastisk, påpekte kusk Kihlström.
- Jeg vil takke trener Stefan Melander for tiltroen, og at han valgte meg som makker til sin stjerne, avrundet han.
Vinnertid i finalen ble meget god; 1.09.2/1609 meter.
Førstepremien i Elitloppet var på tre millioner kroner.
B.B.S. Sugarlight travet 1.09.9 i sin kvalifisering, men måtte vende hjem til Norge og Østfold uten en eneste krone inntjent.  Men, om 14 dager er det Oslo Grand Prix. Da kan det bli revansje.