Historisk borteseier til Grüner

(Stjernen - Grüner 2-5). For første gang siden Grüners comeback på øverste nivå i ishockey, tok de den aller første borteseieren i eliteserien i ishockey. Den kom etter hardt arbeid i Stjernehallen torsdag kveld.

Bilde 1 av 3

Grüner fikk sitt første bortepoeng mot Manglerud Star i forrige uke, og laget som må åpne ligaen med bare bortekamper, fikk vist hva de har kapasitet til.

Denne kvelden kom uttellingen. Og etter en strålende sisteperiode endte det med fem scoringer for Grüner på borteis.

Og seieren var fullt fortjent etter det kollektive arbeidet som ble lagt ned. Stjernen gjorde sin siste tabbe i sluttminuttene da de tok ut keeper for tidlig med det resultat at Trym Auren kunne sette pucken i åpent mål.

Kort tid før hadde Nicolai Eilesen satt inn Grüners fjerde scoring etter stillestående forsvarsspill av Stjernen.

Startet som ventet

Det startet programmessig i Stjernehallen da hjemmelaget tok ledelsen etter fire minutter. Daniel Trnavsky sendte laget fortjent i ledelsen fordi Stjernen gikk mer aggressivt ut.

Men Grüner viste seg mer og mer robuste og temmet etterhvert Stjernens forsøk. De var også disiplinerte og unngikk utvisninger i en første periode som endte i 16-9 i skuddprotokollen. Grüner-keeper Mikkel Wik var på jobb.

Så kom den historiske midtperioden som gjorde at Grüner gikk til den tredje perioden i ledelse 3-2.

Først utlignet Trym Dalebråten Auren på en smart manøver før Stjernen svarte raskt igjen me då øke til 2-1 ved Daniel Leavens. Han fikk altfor god plass og kunne gå alene fram på venstrekant og sette pucken opp i nettet.

29 magiske sekunder

Så kom et halvt magisk minutt for bortelaget. Jonathan Ed sendte avgårde et merkelig skudd fra vantet ved blålinja. En Stjernen-forsvarer sto rett foran egen keeper og skjermet sikten. Dermed fikk pucken gli ubesværet inn i kassa. Ikke smart forsvarsspill av Stjernen.

29 sekunder senere var laget i ledelsen etter ren utspilling av Stjernens forsvar. Det endte med at Carl Wassenius gikk rundt målet og la pucken inn i nærmerste hjørne. Dermed vant Grüner midtperioden 3-1.

Stjernen byttet på mannskapet og prøvde å angripe den siste perioden fra start. Det lyktes nesten. Sjansene ble skapt, men Wik sto i veien. Grüner kjempet seg tilbake og kunne plutselig ledet 4-2 etter noen store sjanser.

Sterk avslutning

Og denne selvtilliten bare vokste seg større. Grüner styrte matchen og viste at de har både krefter og stayerevne.

De omtalte to siste scoringene kom som resultat av det, samtidig som Stjernen ble mer og mer frustrert.

Ved siden av målscorerne er det verdt å nevne Håvard Salsten med sine målgivende til det første og nest siste målet, det som i praksis punkterte kampen.

Grüner må fortsatt spille noen bortekamper før de kan vende hjem til sin nyoppussede hall på Grünerløkka.

– Vi har stålsatt oss for det, sier Grüner-trener Morten Elverud til Dagsavisen.

Han kunne også se at skuddstatistikken endte i Grüners favør til slutt, 41-39. Når skjedde det sist i en Grünerkamp på øverste nivå på bortebane. Det har vi dessverre ikke svaret på.

Stjernen – Grüner 2-5 (1-0, 1-3, 0-2)

Stjernehallen, Fredrikstad: 200 tilsluere.

1. periode: 1-0 (4.01) Daniel Trnavsky (Mikael Mikalsen, David Hallström).

2. periode: 1-1 (20.40) Trym Auren (Håvard Salsten), 2-1 (24.31) Daniel Leavens (Jørgen Hanneborg), 2-2 (36.52) Rolf Thomas Bendixen Aastad (Krister Evensen, Jonathan Ed), 2-3 (37.21) Carl Axel Troed Wassenius (Kristian Kucera).

3. periode: 2-4 (55.36) Nicolai Eliesen (Aastad, Salsten), 2-5 (56.50) Auren.

Utvisninger: Stjernen 6 x 2 min., Grüner 4 x 2 min.