Sport

Hirscher frontet Østerrikes trippelseier

Marcel Hirscher var i egen klasse i søndagens VM-slalåm. For Henrik Kristoffersen ble det en stor nedtur, med åttendeplass.

ÅRE: Marcel Hirscher hadde full kontroll i søndagens VM-slalåm i Åre. Østerrikeren tok gullet, 65 hundredeler foran landsmannen Michael Matt, mens Marco Schwarz sørget for tre østerrikere på pallen.

Dette var Hirschers sjuende VM-tittel i karrieren. Han tangerer samtidig legenden Ingemar Stenmark med sine tre gull i slalåm.

For Henrik Kristoffersen ble ikke søndagens avslutningsøvelse som han hadde sett for seg. Han ble nummer åtte, over ett sekund bak vinner Hirscher.

Rådvill Kristoffersen

Den norske 24-åringen lå på sjetteplass etter den første omgangen, men øynet likevel medalje. Men nordmannen fikk det ikke til å stemme heller i den andre omgangen, kjørte inn til tredjeplass og ble til slutt nummer åtte, 36 hundredeler bak bronsen.

– Det er ikke noe kult når man kommer inn og ikke har noen grønne lys. Men sånn er det. Slalåmen er ikke helt der den skal og bør være per dags dato, sa han til NRK.

Hovedårsaken til at han ikke var med og kjempet om medalje, var førsteomgangen. Kristoffersen var hele 1,70 bak ledende Hirscher, og lå nede på sjetteplass. Nordmannen, som vant gull i storslalåm fredag, forsto lite av hvorfor han var så langt bak etter én omgang.

– Jeg vet ikke helt for å være helt ærlig. Jeg synes jeg kjører ok og prøvde å gi gass. Det føltes som det var litt dårlig tempo. Jeg er litt overrasket at jeg er så langt bak, sa en litt rådvill Kristoffersen til NTB tidligere på dagen.

Kjørte seg opp tre plasser

Sebastian Foss Solevåg ble nest beste nordmann med 12.-plass, Jonathan Nordbotten ble nummer 23, mens Leif-Kristian Nestvold-Haugen hadde en stor feil i finalen og endte langt bak.

– Annenomgangen er bedre, men det er aldri gøy å kjøre inn så langt bak, sa Foss Solevåg etter å ha kjørt seg opp tre plasser.

Mer fra Dagsavisen