Vil Pablo Zabaleta juble like mye etter kampen mot Roma i kveld? FOTO: SCOTT HEPPELL/NTB SCANPIX

Himmel eller helvete

Roma mot Manchester City, og City kan fortsette sine miserable forsøk ute i Europa. Bare Bayern München er klar for videre spill i denne gruppa.

For tre år siden ble Manchester City sendt ut av Champions League på italiensk jord. Da var det Napolis Edinson Cavani som sørget for det med sitt 2-1-mål.

Åtte spillere fra det laget er fortsatt med når Manchester City møter Roma foran 80.000 tilskuere på Stadio Olimpico i kveld. Utgangspunktet for City er greit:

De må vinne eller i alle fall score hvis det blir uavgjort.

 

Forutsetningene

Slik ser forutsetningene ut foran siste runde:

* Bayern München er uansett sikret gruppeseieren.

* Roma er garantert videre med seier og med uavgjort dersom CSKA Moskva deler poeng med Bayern. Skulle CSKA tape i Tyskland, vil Roma være videre med 0-0, men er ute ved et uavgjortresultat hvor begge lag scorer.

* CSKAs eneste sjanse for avansement er å vinne borte mot Bayern. Samtidig er de avhengige av at Roma ikke slår Manchester City.

* Manchester City må vinne og håpe at CSKA ikke tar tre poeng mot de tyske gruppevinnerne. Med uavgjort hvor begge lag scorer, går City videre dersom CSKA taper. Skulle City tape, ender de på sisteplass i gruppen og kan glemme spill i Europa resten av sesongen.

 

Høy selvtillit

Pablo Zabaleta er en av de lyseblå som også husker kvelden på Stadio San Paolo for tre år siden, men han tror at City nå har den karakteren og tøffheten som må til for å ta utfordringen i Roma i kveld.

- Det kommer til å bli en vanvittig atmosfære i Roma, spesielt med denne kampen fordi de har like mange poeng som oss, og også for dem ville det være enormt å gå videre, sier han til Manchester Evening News.

- Vi er et mye bedre lag nå enn da vi møtte Roma hjemme. Selvtilliten er stor for øyeblikket, og det er den vi trenger når vi spiller i Roma og skal vinne kampen, fortsetter den argentinske forsvarsspilleren.

- Vi vet at dette er en skjebnekamp for oss for å gå til neste runde i Champions League, og Roma er alltid en vanskelig motstander å spille mot. Men nå har vi også et bedre forsvarsspill, mener Zabaleta.

Roma ligger på andreplass i den italienske serien.

Den første kampen på Etihad endte med en heldig uavgjort for City.