Herrem takket for all sympatien, hjem med OL-bronse

(Nederland - Norge 26-36). Camilla Herrem er overveldet over all trøst på sosiale medier etter Russland-tapet i OL. Lørdag jublet hun over OL-bronsen.

Av Espen Hartvig

RIO DE JANEIRO: – Jeg har fått så sinnssykt mange meldinger på Facebook, Instagram og over alt de siste to dagene. Jeg vil bare takke for at folk har støttet meg, sier Herrem etter utklassingen av Nederland i bronsekampen.

Det var Herrem som ikke lyktes i sluttsekundene mot Russland da Norge røk ut i den dramatiske semifinalen.

Hun og mange andre norske spillere var helt knust etter nederlaget.

– Jeg synes vi spilte godt i dag og er stolt at vi klarte å reise oss etter tapet mot Russland. Selv om vi var veldig skuffet, var vi sikre på at vi skulle komme oss opp igjen, sier Herrem.

Hun innrømmer at sluttfasen mot Russland plaget henne til et stykke utpå natten til lørdag.

Norge skal i desember forsvare sin EM-tittel. Sluttspillet går i Sverige.

Ingen spenning

Norges håndballjenter presset Nederland fullstendig i senk og vant med ti mål i bronsekampen lørdag. Dermed ble det OL-medalje også denne gangen.

Nederlenderne fikk nok en norsk leksjon i en medaljekamp. Det var klasseforskjell fra start og til kampen var avgjort.

OL-fasiten er imponerende selv om årets tredjeplass for mange av spillerne ble en fattig trøst. Det var gullet turen til Rio de Janeiro handlet om.

Kopi av VM-finalen

Åpningen av kampen var så godt som en kopi av VM-finalen i desember. Også da kjørte Norge helt over nederlenderne på vei til 31-23-seier.

Lørdag var ledelsen 9-2 etter snaut ti minutters spill. Det ble til 14-5 og 16-7. Alt var avgjort til pause på 19-13. Norge økte seiersmarginen med ytterligere fire mål i annen omgang.

Seieren sendte Norges medaljetotal i håndballsluttspill opp i 25., inkludert den første i 1986. Den kom i Nederland-VM.

Langt nede

Torsdag var det et helt utrøstelig norsk lag som reiste hjem etter 37-38-tap for Russland i semifinalen.

Landslagssjef Thorir Hergeirsson synes trolig det ble litt for mye av det gode. Dagen etterpå sa han at han «ikke er tilhenger av å grine for lenge».

Semifinaletapet så ut til å ha forsvunnet ut av systemet sammen med alle de norske tårene.

For mot Nederland var det pang ut av blokkene for Norge, aggressivt forsvar og vill fart framover på jakt etter billige mål.

Seieren betydde at Norge fikk sin fjerde medalje i Rio-OL. Samtlige har vært bronsemedaljer. (©NTB)

OL håndball kvinner lørdag, bronsekamp:

Nederland – Norge 26-36 (13-19)

Future Arena: 8473 tilskuere

Mål Nederland: Nycke Groot 6, Laura van der Heijden 5, Yvette Broch 4, Sanne van Olphen 3, Danick Snelder 2, Michelle Goos 2, Ailly Luciano 2, Lois Abbingh, Estavana Polman.

Mål Norge: Nora Mørk 7, Stine Bredal Oftedal 6, Amanda Kurtovic 6, Veronica Kristiansen 5, Heidi Løke 4, Camilla Herrem 4, Emilie Hegh Arntzen 3, Sanna Solberg.

Dommere: Charlotte Bonaventura/Julie Bonaventura, Frankrike.

Utvisninger: Nederland ingen, Norge 1 x 2 min.