Herrem: - Det verste jeg har opplevd på en håndballbane

De norske håndballjentene tapte en frenetisk OL-semifinale. Camilla Herrem var utrøstelig etterpå.

Av Espen Hartvig

RIO DE JANEIRO: Norge ledet for siste gang på 11-10 før pause. Resten av oppgjøret ble et eneste langt jag for å komme med for fullt. Norge maktet å skaffe seg ekstraomganger, men der kunne russerne juble.

Russerne hadde stort sett hele tiden et viktig initiativ. Norge som i de fleste kamper vinner keeperduellen klart, avgjorde ikke på denne måten i Future-hallen. Dermed var det ikke nok ressurser til å stoppe det meget gode russiske laget.

For Norge venter nå en bronsekamp mot Nederland lørdag. Det er en stor nedtur for et lag som i stor grad lever for gull.

– Jeg er fullstendig knust. Jeg var sikker på at Camilla (Herrem) skulle score på slutten og snudde meg for å bytte, sa Norges toppscorer Nora Mørk (14 mål). Hun manger OL-gull i samlingen. I London for fire år siden var hun skadet.

– Vi fikk ikke tak i dem i forsvar. Vi får prøve å vinne en bronse, men hva den betyr er et godt spørsmål, la Mørk til.

Kommentar: Lagidrett. Taper og vinner sammen. Gråter sammen (Reidar Sollie)

Skutt i senk

Norge åpnet friskt og ledet både 6-3 og 7-4. Katrine Lunde reddet to straffekast tidlig i kampen, men bortsett fra det var det en meget svak keeperomgang av de norske målvaktene.

Bare tre redninger på 21 skudd i åpent spill ga fattige 14,2 i redningsprosent.

Russernes målvakter var ikke særlig bedre, og målene bare øste inn i en Hawaii-aktig førsteomgang.

Etter pause jaget de norske jentene for å komme à jour og klarte det gjentatte ganger uten å komme foran i målprotokollen. I dramatiske sluttminutter tok Mørk og Heidi Løke skuddansvar, og sistnevnte sendte kampen til ekstraomganger med sin utligning til 31-31 seks sekunder før ordinær tid var omme.

– Føler jeg ødela

I ekstraomgangene lå russerne hele tiden det lille hestehodet foran, og da Herrem lobbet ballen utenfor stolpen sekunder før slutt, tok gulldrømmen slutt for Norge.

Herrem hadde scoret flere viktige mål som holdt Norge inne i kampen, men noen få sekunder før slutt i andre ekstraomgang kom bommen.

Idet sluttsignalet gikk, ség hun sammen ute på banen. Flere lagvenninner kom kjapt til for å bistå, men ikke noe kunne trøste henne.

– Ingenting hjelper nå. Dette er det verste jeg har opplevd på en håndballbane, sier Herrem.

Hun snek seg ikke unna, men stilte opp i seks-sju minutter for pressen. Det var i en blanding av tårer og latter etter hvert.

Norge kunne spilt sin 18. mesterskapsfinale lørdag, men nå blir det i stedet bronsekamp.

Torsdagens tap gjør også at muligheten til å kopiere Danmarks OL-trippel (1996-2004) er borte.

Frankrike vant den andre semifinalen 24-23 over Nederland. (NTB)