Fotball

Herlovsen ikke med til La Manga

Landslagssjef Martin Sjögren ville ha med Isabell Herlovsen (30) på samlingen i spanske La Manga, tross spissens konflikt med Vålerenga. Nå er det klart at 30-åringen ikke blir med på flyet sørover.

Det bekrefter Norges Fotballforbund (NFF) på Twitter søndag kveld.

«Isabell Herlovsen har meldt forfall til La Manga-samlingen. Ny spiller i troppen er Synne Jensen. Norge spiller mot Skottland 17. januar og Canada 22. januar», heter det fra forbundet.

Herlovsen har i lang tid vært i konflikt med VIF. Nå nekter hun å spille mer for klubben, noe Dagsavisen omtalte tirsdagVG skrev samtidig at Vålerenga ville nekte 30-åringen La Manga-tur.

Les også: Landslagssjefen vil ha Herlovsen med til Spania (DA+)

– Så lenge hun er skadet og sykmeldt hos oss, kan hun ikke være friskmeldt hos NFF, sa daglig leder Morten Grødahl i VIF til VG tidligere i uken.

– Jeg håper for alles del at partene kommer fram til en løsning. Isabell er tatt ut til samlingen, og det er vår ambisjon at hun skal være med på flyet når vi reiser på mandag, sa landslagssjef Martin Sjögren til Dagsavisen onsdag.

Dagsavisen var i kontakt med Herlovsen før helgen. Hun ville da ikke kommentere om det var realistisk å håpe på La Manga-tur. Nå fastslår altså forbundet at hun er nødt til å bli igjen hjemme.

Les også: – En helt fastlåst situasjon mellom VIF og Herlovsen (DA+)

Herlovsen har uttalt at hun vurderer å legge opp hvis konflikten med Vålerenga ikke løses. I så fall vil Sjögren stå uten både henne og Lyon-stjernen Ada Hegerberg i sommerens fotball-VM.

Mer fra Dagsavisen