Hergeirsson måtte vrake spilleren med tolv mesterskap

Håndballveteranen Camilla Herrem får ikke spille håndball-EM i Frankrike i desember. Hun har spilt 12 strake mesterskap for Norge.

Av Espen Hartvig

32-åringen var ikke med i presentasjonen da landslagssjef Thorir Hergeirsson la fram EM-troppen på en pressekonferanse i Oslo tirsdag.

I stedet er Thea Mørk og Sanna Solberg valgt inn som venstrekanter. Hergeirsson gikk for en «kommende stjerne» i Mørk foran Herrems rutine, men innrømmer at valget var tøft.

– Alle valg er krevende, og dette var et av de tøffere. Rent faglig var vi enstemmig i trenerteamet. Vi mener Thea og Sanna er bedre forberedt og rustet til å gjøre jobben i mesterskapet. Camilla er på vei tilbake til gamle høyder og er kommet langt i forhold til at det er fire måneder siden hun fødte Theo. Det er en stor prestasjon, og hun er en fantastisk idrettsutøver og konkurransetype. Det er imponerende det hun har fått til, men det er et stykke igjen slik vi ser det, sier Hergeirsson til NTB.

Småbarnsmor

Herrem får en reserverolle og hentes inn dersom en av de valgte venstrekantene skulle melde forfall. Veteranvingen fødte en gutt i juli og returnerte til spill for klubblaget Sola kun seks uker etter fødselen.

– Thea er foran henne i totalspillet, mens Sanna er en spesiell kantspiller ettersom hun kan bekle en toerrolle i vårt forsvarsspill med sin høyde og fysikk. Derfor var hun egentlig ikke med i diskusjonen. Valget sto mellom Thea eller Camilla, sier Hergeirsson.

Camilla Herrem selv tar EM-vrakingen med fatning. I et innlegg i bildetjenesten  Instagram skriver hun at hun er utrolig stolt over framgangen hun har hatt på fire måneder.

– Aldri gøy når man ikke når målet man har satt seg, men sånn er det noen ganger. Jeg skal komme sterkere tilbake, bare vent og se. Ønsker uansett jentene lykke til i EM. Spennende blir det, skriver Herrem.

Sulland-comeback

Av bakspillerne er det verdt å nevne at Linn Jørum Sulland, som har måttet se de siste mesterskapene fra sofaen, er tilbake i landslagstroppen.

Vipers Kristiansands formspiller måtte si fra seg OL i 2016 på grunn av en skade og har siden gått glipp av EM samme år og VM i fjor.

– Hun styrker oss definitivt distansemessig fra den siden, for det har vi jo ikke hatt i de siste mesterskapene. Vi har hatt nærspillere i Nora Mørk og Stine Skogrand, og nå får vi en distanseskytter i Linn. Det er det hun er best på, og det er få som er så gode som henne, sier islendingen.

– Var det dét vi manglet i siste VM?

– Vi manglet distanseskudd, men vi hadde jo flere bakspillere som skal kunne skyte. Vi ser at vi trenger henne nå i den formen hun har vist. Dessuten får vi en god straffeskytter, og det er ikke uvesentlig. Det manglet vi i finalen (i VM) da vi scoret bare på to av fem. Hvis hun gjør som hun pleier så har hun vel 8,5 eller 9 av 10, sier landslagssjefen.

Han må klare seg uten storskytteren Nora Mørk, som igjen er satt på sidelinjen på grunn av en kneoperasjon. 

Titteholder

Håndball-EM spilles i Frankrike fra 30. november til 16. desember. Tittelforsvarer Norge åpner mot Tyskland 1. desember.

Slik ser den norske troppen ut:

Målvakter: Katrine Lunde, Silje Solberg.

Utspillere: Veronica Kristiansen, Stine Bredal Oftedal, Amanda Kurtovic, Emilie Hegh Arntzen, Linn Jørum Sulland, Henny Reistad, Marta Tomac, Kari Brattset, Heidi Løke, Vilde Ingstad, Sanna Solberg, Thea Mørk, Marit Røsberg Jacobsen, Malin Aune.