Hergeirsson drar i bremsen: - Ikke en perfekt kamp

Landslagssjef Thorir Hergeirsson dro litt i bremsen og ville ikke kalle 42-23-seieren over Tyskland «perfekt».

Av Espen Hartvig

KOLDING: – Vi vet vi får tøffere motstand senere i mesterskapet, og vi må holde oss rolig og være ydmyke, sa Hergeirsson på pressekonferansen.

– Var det en perfekt kamp?

– Nei, jeg tror vi har noe vi kan bli bedre på, og så kan det være at Tyskland ga seg litt.

– Hva med Nora Mørks spill?

– Jeg synes hun blir bedre og bedre. Jeg er glad på hennes vegne etter den lange veien hun har vært gjennom. vi er glad hun er på vårt lag, sa Hergeirsson om lørdagens 12-målsscorer.

Mørk var i herjehumør i 1.-omgangen og scoret seks ganger på åtte forsøk. For sjette gang i karrieren scoret hun over ti mål i en landskamp. Hun stoppet på 12.

– Jeg synes at jeg i dag treffer mitt toppnivå absolutt. De andre er med på å gjøre meg god, sa Mørk etter oppvisningen.

– Vi hadde forberedt oss veldig på å møte et tøft tysk mannskap. Vi var bestemt på å vinne løpsduellene. Vi parkerer rett og slett Tyskland og spiller dem ut av hallen, la hun til.

Stine Bredal Oftedal løste rollen som spillefordeler nesten til perfeksjon. Oftedal ble kåret til banens beste, og hun tittet mot Mørk da hun gikk fram for å motta premien. Oftedal mente nok at Mørk hadde vært nummer en denne kvelden.

– Tyskland spilte 6-0 og slet med å følge de raske forflytningene og krysningsspillet vårt. De hang ikke med, rett og slett. Jeg er litt overrasket over at de ikke hadde mer kraft, sa Thorir Hergeirsson.

Norge fortsetter EM mot Romania mandag. Blir det norske seier der, starter Norge hovedrunden med et maksimalt utgangspunkt og fire poeng i ryggen.