Sport

Her vinner Johaug sitt første løp med startnummer igjen

Det var glovarmt og ingen verdens-deltakelse, men for Therese Johaug ble kvelden en liten milepæl. Hun var vinner av en konkurranse igjen.

Bilde 1 av 0

Distansen var 10 kilometer, stedet var Fornebu og med Therese Johaug på startstreken var oppmerksomheten sikret. Kanskje hun vil huske startnummeret 2190, henns første etter å ha mistet to mesterskap (VM og OL) på grunn av sin 18 måneders lange utestengelse.

Hun vant kvinneklassen på 33,36, hun var halvannet minutt foran lagvennninne Ingvild Flugstad Østberg og fikk bekreftet at treningsgrunnlaget tilsynelatende er helt i orden.

Men kanskje mer overraskende var at hun hadde sjuende beste tid totalt. Audun Nordtveit løp raskest av alle på 31,32, mens langrennsløper Anders Gløersen kom inn på 32,44, mindre enn et minutt foran Johaug.

Therese Johaug valgte ikke å gjøre comeback med ski på beina etter at hun hadde sonet ferdig dopingdommen 15. april. Det skjer ikke før den nye sesongen starter på Beitostølen i november.

Men før det vil hun delta i en rekke løp og rulleskirenn, og det første skjedde altså på Fornebu torsdag.

Løypa var relativt lett på Fornebulandet, men varmen preget mange av løperne. Johaug selv sa til arrangøren at hun var veldig fornøyd med gjennomkjøringen,

– Det var et godt diponert løp og jeg følte meg lett i kroppen. Deilig å være tilbake i miljøet, man kjenner ekstra på det etter å ha vært utenfor miljøet så lenge, sa hun.

Nå er det ganske vanlig at Johaug knuser sine lagvenninner i løping og på barmark. Hun har vært aller råest i motbakkeløp, nå viste hun det i en ganske flat løype også.

Mer fra Dagsavisen