Her redder Messi Argentina

(Argentina - Iran 1-0). Iran var på vei mot en VM-bragd, men på overtid klarte de ikke å stanse Lionel Messi.

Iran var nær ved å skape en sensasjon mot Argentina, men Lionel Messi dukket opp på overtid og reddet Argentina fra et flaut poengtap.

Med 1-0 tok Argentina sin annen seier i VM og er klar for åttedelsfinale, men det var ikke mye som skilte fra at lørdagens kamp endte med et sjokktap.

På forhånd var det forventet at Argentina med Ángel di Maria, Lionel Messi, Gonzalo Higuáin og Sergio Agüero i startelleveren skulle overkjøre Iran fra første spark på ballen. Det var derimot Iran som stjal oppmerksomheten fra Argentina.

Etter en første omgang der Carlos Queiroz' mannskap lot Argentina styre spillet, men stengte igjen defensivt, slapp det iranske laget seg løs offensivt i annen omgang.

Det ga det argentinske laget store problemer defensivt, men Lionel Messi reddet Argentina fra en flau ydmykelse da han med et fint plassert skudd satte inn kampens eneste mål ett minutt på overtid.

– Han er en avgjørende spiller. Når man har Messi er alt mulig, sa Argentina-trener Alejandro Sabella.

Iran yppet seg

Iran stormet ut fra startblokkene i annen omgang. Åtte minutter ut i omgangen kom Iran til en stor sjanse, men Reza Ghoochannejhad skjøt rett på keeper.

Etter 57 minutter ble Iran snytt for straffe da Ashkan Dejagah kom først på en ball i Argentina 16-meter og ble felt. Dommer Milorad Mazic unnlot å blåse, men TV-bildene viste at Iran ble snytt.

– Det var to personligheter som utgjorde forskjellen i denne kampen: Dommeren og Messi. Jeg vil ikke si mer, sa Iran-trener Carlos Queiroz.

Iran fortsatte å kjøre kampen. De første 25 minuttene av annen omgang var Argentina virkelig på hælene. Iran kjempet som løver og vant duell etter duell, i tillegg til at det offensive spillet satt bedre enn i første omgang. Det så ut som de argentinske spillerne ble mer og mer stresset.

Halvveis i omgangen var Dejagah nær ved å score på en heading, men Sergio Romero vartet opp med en klasseredning.

– Jeg er ikke skuffet. Jeg er veldig fornøyd med spillerne mine, sier Queiroz.

Argentina skuffet

I første omgang var iranerne dyktige til å nekte Argentina store sjanser, selv om argentinerne styrte det meste av spillet. Den argentinske stjernekvartetten på topp gikk seg fast gang på gang i det iranske forsvaret.

Selv om Argentina kom til noen sjanser gjennom kampen, var det for det meste enkelt for Iran-keeper Alireza Haghigi å avverge. Keeperen virket meget solid, og Iran imponerte defensivt.

I annen omgang kom ikke Argentina inn kampen før klokken nærmet seg 75 minutter. Da snudde kampbildet igjen, og det argentinske laget overtok styringen på spillet igjen.

– I første omgang hadde vi fire sjanser, men i annen omgang gjorde de det vanskelig for oss. Det tok på. Det var tøft, sa Sabella.

Det så likevel ut til å ende 0-0, og det ville vært overraskende nok. Argentinas store stjernespiller Lionel Messi vil derimot ikke ha noe av det. Ett minutt på overtid dukket den lille teknikeren opp etter å ha vært usynlig stor deler av kampen og sikret Argentina seier med sitt 40. landslagsmål. (NTB)