Her går Zlatan rett i garderoben

(Italia - Sverige 1-0). Zlatan Ibrahimovic gikk skuffet rett i garderoben mens de andre spillerne takket publikum. Den reaksjonen hadde landslagssjef Erik Hamren full forståelse for.

Bilde 1 av 3

TOULOUSE (Dagsavisen): Skuffelsen var blytung for de mange tusen blågule på tribuene og ikke minst laget på banen. Etter å ha prøvd å trenge gjennom Italia i 90 minutter, gikk det som det nesten sto skrevet i manus: Italia scorer en smart goal i sluttminuttene.

Zlatan Ibrahimovic, som hadde kjempet mot sine gamle venner og fiender fra Italia, takket noen gamle kjente for kampen, før han ganske målrettet gikk rett i garderoben. De øvrige spillerne gikk pliktskyldig bort til den svenske armadaen av supportere på Stade Toulouse som hadde gitt laget maksimal støtte i hele kampen.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

På pressekonferansen etterpå ble landslagssjef Erik Hamren konfrontert med episoden. Reaksjonen til kapteinen hadde han full forståelse for.

- Vi må respektere at vi som mennesker er forskjellig. Zlatan er en av de største vinnerskallene jeg kjenner. Og vi var alle fryktelig skuffet etter å ha tapt denne kampen, sa han.

Zlatan ville heller ikke snakke med svensk tv. Det har vært vanlig kotyme at lagkapteinen har stilt opp etter kampslutt.

Sverige har en mulighet igjen for å avansere til cupspillet. Da må Belgia slås i den siste gruppekampen i Nice onsdag. Belgia og Irland møtes forøvrig lørdag.

Ineffektiv fotball

Kampen i Toulouse ble en tålmodighetsprøve de luxe. For anonyme tilskuere var den dørgende kjedelig. For svenske og italienske supportere vibrerte den i nitti minutter.

Sverige har spilt 180 minutter fotball uten å få av gårde et skudd eller heading på mål. Zlatan Ibrahimovic satte ballen over fra to meters hold, riktignok i offsideposisjon, men det var ikke dømt. Men nå er snart dette svenske laget dømt ut av EM hvis ikke offensiven løser seg.

Italiensk blokk
Dette var ikke den letteste kampen å få det til i. Vi så de ivrige svenske supporterne sitte tafatte igjen på arenaen lenge etter at røyken hadde lagt seg. Sverige hadde ballen mest, det vil si de fikk den av et italiensk lag som så ut som de tok en lang treningsøkt for å rendyrke forsvarsspillet sitt ytterligere.
Kampen var mer italiensk enn det pensum legger opp til: Motstanderen stanger, Italia holder greit unna og scorer vinnermålet to minutter før slutt.
Eder er navnet. Altså matchvinneren.

Kjapt innkast
Som sto for den ene enkeltmannsprestasjonen som avgjorde kampen. Etter et kjapt innkast løp han tvers igjennom det svenske forsvaret to minutter før full tid.  På sin andre avslutning i kampen scoret han.
I den andre enden visste Zlatan hva motstanden handlet om. Hans gamle kamerater og rivaler fra serie A så ut til å glede seg til hver duell.
Italias BBC-forsvar (Barzagi, Bonucci, Chiellini) er EMs beste.
Og frustrasjonen ble total for svenskene da Anders Granqvist ble felt inne i italienernes straffefelt etter en strålende heading ned i feltet fra Zlatan.

Mange ropte på straffe. Vi mener det ikke var det. Granqvist ble holdt litt i trøya, men kastet seg teatralsk etter at taket var sluppet.
Så heller ikke denne gangen gikk det. Svenskene ble liggende på gresset i fortvilelse. Etter hvert reiste de seg og takket det store svenske publikum.
Da var kapteinen sjøl, Zlatan, allerede i garderoben.

Eneste høydepunkt vi husker han for var da han fingerte et skudd da han skulle spille tilbake en fair play-pasning til keeperlegenden Gianluigi Buffon. Buffon tok spøken. Glimtet i øyet var der hos begge to.

Ikke utslått
Erik Hamrén, ulastelig i hvit skjorte og svart vest opplevde marerittet igjen.
Sverige hadde mer energi i denne kampen enn mot Irland, viljen var mer synlig. Men nå kreves antakelig seier i siste kamp mot Belgia.
– En enorm skuffelse, men vi vet vi har en kamp til og en sjanse til. Vi får aldri bruke mer enn 24 timer på et tap, sier Erik Hamrén til Dagsavisen.
Antonio Contes Italia kan hvile seg videre gjennom et langt mesterskap. De sparte på energien. En sluttspurt var nok. For laget slipper ikke inn mål. Ikke denne gangen heller.

Og med seks poeng og null baklengs er laget allerede klar for neste runde. Hvem skal score på dette laget?