Annonse
Ghayas Zahid er foran Marcelo i denne duellen. Zahid fikk spille drøyt 20 minutter og kom inn på stillingen 3-0.

Her får Ghayas Zahid sin mesterligadebut

(Real Madrid - APOEL 3-0). Ghayas Zahid debuterte i mesterligaen på den aller største scenen, Santiago Bernabeu i Madrid.

Annonse
Sport

Han satt på benken fra start og fikk se et Real Madrid bruke tid på å bryte ned det debuterende laget fra Nikosia på Kypros i den første runden i mesterligaen onsdag kveld.

Da Ghayas Zahid kom innpå etter 70 minutter var kampen avgjort og det sto 3-0 til Real Madrid. Likevel var dette den største kampen i hans karriere til nå.

Zahid, som fylte 23 år i forrige uke, spilte barne- og ungdomsfotball i Klemetsrud før han gikk til Vålerenga.

Kampen var kjørt

Norsk-pakistaneren, som avsluttet sin foreløpige VIF-karriere i den aller siste seriekampen på Ullevaal stadion i en trist 0-0 kamp mot Tromsø, fikk plass på høyre kant og skulle dermed utfordre noen av verdens beste forsvarere. Ronaldo og co jaget flere scoringer uten å lykkes.

Men igjen ble dette Ronaldos kamp. Det virker som mannen er skapt for mesterligaen. Dette var den første kampen han spilte etter å ha blitt utestengt etter den spanske supercupen før seriestart, der han dyttet til dommeren og fikk karantene i ligaen.

Annulerte mål

Han svarte ved å score Real Madrids to første mål, det andre på straffespark. Han kunne fått nummer tre og fire også, men den første spratt ned på målstreen og ut, det siste ble avblåst for offside.

– Han er alltid der når vi trenger ham, og han scorer alltid. Jeg håper han fortsetter slik. Vi trengte en god start på mesterligaen, sa trener Zinédine Zidane til Viasat etter kampen.

Og Zahid? Han ble lite involvert i spillet i en fase der hjemmelaget jaget scoring nummer fire og fem. APOEL hadde nok med å forsvare seg. Zahid bidro med en elegant vending og spilte ellers på det sikre. Totalt sett ble dette som ventet en ren forsvarskamp for kypriotene.

Brukte tid

Men tross total spillemessig overlegenhet fra Real Madrid, slet de med å bryte ned APOEL: Det sto bare 1-0 til pause. Og den andre scoringen var egentlig helt tilfeldig der et innlegg streifet innom to APOEL-spillere før ballen gikk i skulderen på Roberto Lago. Straffe og ny Ronaldo-scoring.

Kaptein Sergio Ramos scoret Reals siste mål på et elegant brassespark etter hodepasning fra Gareth Bale.

Mesterligaen fotball menn onsdag, gruppespillet 1. runde:

Gruppe E:

Liverpool (England) – Sevilla (Spania) 2-2 (2-1), Maribor (Slovenia) – Spartak Moskva (Russland) 1-1 (0-0).

Gruppe F:

Feyenoord (Nederland) – Manchester C. (England) 0-4 (0-3), Sjakhtar Donetsk (Ukraina) – Napoli (Italia) 2-1 (1-0).

Gruppe G:

Leipzig (Tyskland) – Monaco (Frankrike) 1-1 (1-1), Porto (Portugal) – Besiktas (Tyrkia) 1-3 (1-2).

Gruppe H:

Real Madrid (Spania) – APOEL Nikosia (Kypros) 3-0 (1-0), Tottenham (England) – Borussia Dortmund (Tyskland) 3-1 (2-1).

Spilt tirsdag:

Gruppe A: Benfica (Portugal) – CSKA Moskva (Russland) 1-2, Manchester U. (England) – Basel (Sveits) 3-0.

Gruppe B: Bayern München (Tyskland) – Anderlecht (Belgia) 3-0, Celtic (Skottland) – Paris Saint-Germain (Frankrike) 0-5.

Gruppe C: Chelsea (England) – Qarabag (Aserbajdsjan) 6-0, Roma (Italia) – Atlético Madrid (Spania) 0-0.

Gruppe D: Barcelona (Spania) – Juventus (Italia) 3-0, Olympiakos (Hellas) – Sporting Lisboa (Portugal) 2-3.

Annonse