Landslagssjef Roy Johansen kommer etter hvert til å få et luksusproblem når han skal velge hvem som skal stå i mål for Norge. FOTO: JONATHAN NACKSTRAND/NTB SCANPIX

Her er en landslagssjef uten keepertrøbbel

Mens landslaget i fotball ikke har hatt en solid sisteskanse på over ti år, er hockeygutta bedre rustet enn noen gang når det kommer til keeperplassen.

HELSFYR (Dagsavisen): Torsdag starter eliteserien i ishockey her hjemme. I den anledning inviterte hockeyfolket til seminar på Helsfyr i går. Der kunne landslagssjef Roy Johansen konstatere at keepersituasjonen er lys.

- Av store talenter i norsk hockey er flere keepere. Det ser lyst ut på målvaktssiden, sa Johansen.

Lars Haugen har gjort plassen som førstekeeper på landslaget til sin, og keeperen med base i Dinamo Minsk er fortsatt bare 25 år. Bak ham følger ungguttene Lars Volden (Espoo Blues i Finland) og Steffen Søberg (Vålerenga) på henholdsvis 20 og 19 år. Både Volden og Søberg er også draftet av hver sin klubb i verdens beste hockeyliga, NHL.

 

Satser norsk

Vålerenga har de siste sesongene satset på Patrick DesRochers mellom stengene, men canadieren er nå byttet ut med Steffen Søberg.

- Steffen er en spiller vi har veldig tro på. Derfor ville vi gjøre et forsøk med ham som førstekeeper, sier VIF-trener Espen «Shampo» Knutsen til Dagsavisen.

 

Backproblem

Selv om keepersituasjonen er lys i Norge, er det andre posisjoner det står dårligere til med.

- Vi har en utfordring på backsiden. Der kan vi risikere å få et kjempeproblem om det ikke gjøres noe. Der har blant annet dere i salen et ansvar, sa Roy Johansen til de frammøtte trenerne på Rica på Helsfyr.

Vålerenga-backen Brede Csiszar fikk med seg meldingen fra landslagssjefen.

- Den utfordringen tar jeg på strak arm, slo Csiszar fast.

are.kolstad@dagsavisen.no