Her endte det målløst

(Tromsø - Start 0-0). Brøytebiler måtte på banen for å rydde klart før eliteseriekampen mellom Tromsø og Start fredag. Gjestene fra Kristiansand var nærmest scoring i snøværet, men det endte til slutt målløst.

Bilde 1 av 2

Av Petter Bøifot

Snøen som lavet ned over Alfheim stoppet ikke fredagens eliteseriekamp mellom Tromsø og Start. Brøytebiler ryddet banen før kampstart, men tett snødrev fortsatte utover i omgangen.

Begge lag satset på samme startellever som i serieåpningen. Da ble det 1-1 mot Lillestrøm i Kristiansand for Start, samme resultat ble det også for Tromsø i Molde.

I Tromsø fredag var det vertene som hadde mye av spillet i første omgang, men det var gjestene fra sør som hadde kampens første skikkelige målsjanse etter 41 minutter i snødrevet.

Mathias Rasmussen slo en corner inn foran mål. Høyest av alle var midtstopper Tapio Heikkilä, men finnens heading gikk tverrliggeren.

Banemannskapene benyttet seg godt av pausen, og i det hjemmelaget sparket i gang andre omgang var gressmatta synlig igjen.

Pause i snøen

Snøfallet tok seg en pause i andre omgang, og jakten på kampens første scoring fortsatte.

Starts Uduak Cyril Idemokon fikk en god mulighet 20 minutter inn i omgangen, men nigerianeren avsluttet rett på Tromsø-keeper Gudmund Kongshavn.

Ti minutter før slutt var det vertene som var nær ledelse da Aron Sigurdarson slo et frispark mot mål. Ballen hadde retning mot krysset, men skrudde akkurat nok til å treffe utsiden av nettet.

Tre tilleggsminutter var ikke nok til å avgjøre kampen, og det endte til slutt 0-0.

Tromsø-kaptein Simen Wangberg var ikke fornøyd med 0-0 mot Start i sesongens første hjemmekamp. – Start er et lag vi skal slå her, sier han.

– Jeg synes vi åpner veldig bra, og de første 20 minuttene trykker vi og skaper sjanser. Men så gir vi det litt fra oss, og andre omgang er ikke bra. Det er noe vi må jobbe med, sier Wangberg til Nordlys etter kampen.

– Start er et lag som vi skal slå her. Når vi ikke gjør det føles det som et lite tap at vi bare får ett poeng, fortsetter kapteinen.

– Det er en nedtur. Vi stiller store krav til oss selv, og vi vil jo utvikle spillet og vinne her, sier Tromsø-trener Bård Flovik etter kampen.

Bedre enn før

– I dag var vi først og fremst for dårlige til å behandle ballen, fortsetter Flovik. Han sier han så et annerledes Start-lag enn tidligere i Tromsø fredag.

– De er kompakte sentralt, og de har god samhandling i laget. Det er en kamp som ikke flyter helt vår vei.

Start-trener Steinar Pedersen var heller ikke helt fornøyd med poengdelingen.

– Vi reiser herfra med en ok følelse etter å ha levert en brukbar bortekamp, sier han til TV 2. (NTB)

Eliteserien menn fotball fredag, 2. runde:

Tromsø – Start 0-0

Alfheim stadion: 4241 tilskuere

Dommer: Trygve Kjensli, Nesodden. Gult kort: Christian Landu Landu, Simen Wangberg, Tromsø, Kristoffer Ajer, Start.

Tromsø (4-2-3-1): Gudmund Kongshavn – Hans Norbye (Jostein Gundersen fra 59.), Simen Wangberg, Magnar Ødegaard, Lasse Nilsen – Jonas Johansen, Christian Landu Landu – Magnus Andersen (Mikael Ingebrigtsen fra 73.), Gjermund Åsen, Aron Sigurdarson – Thomas Lehne Olsen (Runar Espejord fra 79.).

Start (4-2-3-1): Håkon Opdal – Jens Kristian Skogmo, Tapio Heikkilä, Rolf Daniel Vikstøl, Henrik Robstad – Kristoffer Ajer, Gudmundur Kristjánsson – Eirik Wichne, Espen Hoff (Andreas Hollingen fra 85.), Mathias Rasmussen – Uduak Cyril Idemokon (Lasse Sigurdsen fra 65.).