Sport

Hentet ilden til ungdoms-OL

Tirsdag ble ilden til Ungdoms-OL tent i den greske hovedstaden Aten. Sammen med Grace Bullen (18), Ola Søbye (18) og Runa Møller Tangstad (17) skal Vegard Ulvang nå bringe den hjem til Norge.

Av Jørn Henriksen Skjærpe

Tidligere langrennsløper Ulvang, som i dag er leder av langrennskomiteen i det internasjonale skiforbundet (FIS), var på plass da ilden ble tent på Panathenaic Stadium i Athen tirsdag. Onsdag overrekker idrettspresident Tom Tvedt ilden til stortingspresident Olemic Thomessen på Stortinget i Oslo.

Stort øyeblikk

– En utrolig flott seremoni. De olympiske verdier går aldri ut på dato, sier Ulvang om markeringen i Athen i en pressemelding fra Norges idrettsforbund.

Et parabolspeil tente ilden ved hjelp av solstråler, før Grace Bullen og Runa Møller Tangstad så fikk løpe med ilden inne på stadion.

– Et øyeblikk jeg vil huske for alltid, sier bryteren Bullen.

Ungdoms-OL arrangeres i Lillehammer fra 12. til 21. februar neste år. Kronprinsesse Ingrid Alexandra skal tenne ilden i Lysgårdsbakken under åpningsseremonien.

«Pre-camp» før mesterskapet

Samme dag som ilden ankommer Stortinget, arrangerer Olympiatoppen sin andre pre-camp for trener- og lederteamet før mesterskapet. Norges tropp til Ungdoms-OL vil bestå av rundt 75 utøvere. Lederteamet teller 50 personer.

– Hovedmålet er å bruke Ungdoms-OL som en utviklingsarena for både trenere, ledere, helsepersonell og utøvere, sier Hanne Staff i en pressemelding fra Olympiatoppen. (NTB)

Mer fra Dagsavisen