Henrik Ingebrigtsen satte norsk rekord

Henrik Ingebrigtsen måtte nøye seg med 13.-plass på den engelske mila under Diamond League-stevnet i Eugene, men kunne juble for norsk rekord med 3.53,62.

Tida var over et halvsekund bedre enn rekorden Ingebrigtsen selv hadde på 3.54,23 fra 2012. Slik sett fikk nordmannen en god sesongåpning i solsteiken i USA.

Konkurransen ble samtidig svært tøff for Ingebrigtsen, og han ble tidlig liggende et stykke bak i feltet. Til slutt endte han fjerde sist i løpet over 1.609 meter.

Ayanleh Souleiman fra Djibouti vant «mila» på sterke 3.47,32, som er både Diamond League-rekord og årsbeste tid i verden.

Foruten ham løp fem andre løpere på under 3.50, og det sier en del om motstanderne Ingebrigtsen hadde å hamle opp med.

Silas Kiplagat fra Kenye ble nummer to på tida 3.47,88, mens 3.48,60 var nok til å sikre etiopieren Aman Wote tredjeplassen. (NTB)