Hemmeligheten

Dortmund-stjernen Erling Braut Haaland (20) lar ingenting være uprøvd i kampen for å utvikle seg som fotballspiller.

Å ta isbad er ett av knepene Borussia Dortmund-spilleren benytter seg av. Spesialbriller til bruk om natta er et annet.

– Jeg ser dette som en nøkkel til å bedre prestasjonene enda et par prosent, sier 20-åringen i et intervju med Ruhr Nachrichten.

– Jeg bruker brillene om kvelden. De hjelper meg til å få dypere og bedre søvn.

Brillene filtrerer bort blått lys fra elektroniske apparaturer.

Les også: Sikker på at Haaland vil dra videre (DA+)

Hummels-trening

– For meg handler det om detaljer i kampen for å bli bedre dag for dag.

Haaland har scoret 18 mål på sine første 20 kamper for Borussia Dortmund siden overgangen fra Salzburg i januar. Han har ikke tenkt å stoppe der.

– Hver dag gir en ny mulighet til å bli bedre. I bunn og grunn er det et spørsmål om mentalitet. Jeg håper at jeg klarer å holde meg fokusert, og jeg håper at vi ikke har sett den beste utgaven av Erling Haaland, sier han.

Isbad og spesialbriller er ikke det eneste jærbuen gjør for å bli bedre. Ifølge TV 2, som også siterer den tyske lokalavisen, har Haaland også begynt spesialtrening med stopperkjempen Mats Hummels. Årsaken er at han scorer få mål på hodet. Av de 67 målene han har scoret i klubbsammenheng siden 2017, har bare fem av dem kommet etter hodestøt, ifølge Transfermarkt.

Real-rykter

– Det er viktig. Vi jobber med det, ja, bekreftet Braut Haaland til lokalavisa.

«Brauten» kobles stadig til andre klubber. Real Madrid nevnes ofte som en framtidig destinasjon, spesielt i spanske medier. I sommer sa Ruhr Nachrichtens sportsredaktør Dirk Krampe til Dagsavisen at Haaland bør bli værende i Dortmund en stund til.

– Jeg vet ikke når Haaland vil være interessert i å ta neste steg. Men jeg mener han bør bli i Dortmund i to sesonger til.

Haaland og Dortmund gjester Augsburg i Bundesliga lørdag.

(NTB/Dagsavisen)