Heltens hat trick

Alex Ferguson og Robin van Persie jubilerte sammen. De ler fortsatt.

Det var regi for de store anledninger på St. Marys stadion i går ettermiddag:

Alex Ferguson skulle lede Manchester United for tusende gang i seriekamp og ble stadig minnet på dette. Han var forberedt. Forrige gang han skulle jubilere på sin 70-årsdag endte det med forsmedelig hjemmetap. Nå var det i det minste bortekamp.

Robin van Persie sto med 97 scoringer i Premier League før kampen, og tenkte lite på runde tall.

To minutter på overtid skjedde det. Alex Fergusons dyreste kjøp noensinne scoret sitt tredje mål i kampen, sendte tre poeng hjem til Manchester med seier 3-2 og kunne feire sitt 100. mål i verdens mest populære liga.

Kunne det bli bedre? Neppe.

De hundre målene har han scoret i løpet av 197 kamper. Og det stopper definitivt ikke med dette. Nå står han med fire mål i årets liga etter at han scoret mot Fulham i hjemmedebuten.

Det kalles enkelt og greit å innfri forventningene. Og de har ikke vært små.

- Han er den fødte målscorer, sa tidligere Southampton-spiller Claus Lundekvam i TV2s studio.

To ukers pause

Men ingenting i kampens utvikling tydet på at dette skulle ende i en ellevill Unitedfest. Laget hadde igjen store vanskeligheter underveis. Spillemessig er det mye som halter. Feilpasningene er for mange og laget er sårbare for brudd imot.

Men Robin van Persie leverer så det holder og gjør savnet av en skadet Wayne Rooney mindre. Hadde kvelden vært fullkommen for nederlenderen hadde han stått med fire mål. For han bommet på straffespark tjue minutter før slutt. Han ble selv felt, men skuddet var for svakt og keeper gikk riktig vei og slo ballen til corner.

Men tre minutter før full tid var van Persie der da Rio Ferdinand headet i stanga. Returen tok nederlenderen seg av. Var ikke det nok? Nei.

To minutter på overtid hang van Persie i lufta da Nani slo inn corneren og headet inn seiersmålet som beroliget alle frynsete United-nerver.

Det var nødvendig for å slippe mye misnøye i den to uker lange ligapausen som nå kommer. VM-kvalifiseringen til Brasil 2014 overtar oppmerksomheten.

Følte seg snytt

For Southampton var avslutningen av kampen en voldsom nedtur. Tre minutter før slutt ledet laget 2-1. Men så skjer det som så veldig ofte skjer med de beste lagene: De samler seg og avgjør på overtid.

Rickie Lambert og Morgan Schneiderlin ga vertene 2-1-ledelse og laget som helhet ga United store vanskeligheter. Det var vrient å se at dette laget sto uten seier så langt. Men nå gjør de det fortsatt.

Overtok i 1986

På sidelinja satt Alex Ferguson og tygget og tygget på hvordan dette ville ende. Den 70 år gamle skotske legenden overtok som manager i United i 1986. Resten av historien er skrevet med gullskrift. Og denne sesongen er det store prosjektet å ta tilbake den ligatittelen byrival City nappet til seg på overtid i siste seriekamp i vår.

Da er det helt nødvendig å kunne vinne slike kamper som i går kveld.

United ligger tre poeng bak tabellederen Chelsea. London-laget har tre seirer av tre mulige så langt. Men det er veldig lenge til mai måned, når medaljene deles ut. Det kan bli avgjort på overtid. Igjen.