Heller ikke KFUM klarte å stoppe Aalesund

(Aalesund - KFUM Oslo 2-1). KFUM var nære, men klarte heller ikke å ta poeng fra Aalesund. Det har ingen klart på Color Line arena denne sesongen.

Bilde 1 av 3

Men KFUM hadde moment da de tok ledelsen på straffespark rett før pause og spilte med en mann mer den siste halvtimen.

Men da verken David Tavakoli, Robin Rasch eller Stian Sortevik klarte å utnytte de store mulighetene de fikk i sluttfasen, ble dette KFUMs første nederlag siden 21. juli. Da tapte de også for Aalesund (2-4), men der de tre siste målene kom i sluttminuttene.

– Jeg er imponert over prestasjonen. Vi spiller med en mann mindre i nesten en hel omgang mot et av de mest ballsikre lagene i ligaen, sier Aalesund-trener Lars Bohinen til Eurosport. Med 60 poeng kan de snart bokføre opprykket.

Lang overtid

Men Aalesund viste klokskap da de fullførte kampen med ti mann, de tok ingen unødig risiko og KFUM kom til få sjanser den siste halvtimen selv om de hadde ballen mye.

KFUM må bare stable om og forberede søndagens hjemmekamp mot en annen opprykkskandidat, Sandefjord. Det tette kampprogrammet gjør at det blir mye rokkering på laget.

Trener Jørgen Isnes hadde gjort fire endringer siden seieren mot Skeid, men nå må antagelig Kristian Brix ut etter at han ble skadet da han reddet et baklengsmål og krasjet med egen stolpe etter et kvarters spill.

Aalesund kjørte kampen fram til KFUMs første målsjanse etter 35 minutter da en aktiv Yannis Moula satte skuddet i medspiller David Tavakoli og ballen trillet centimetre utafor. Da fikk KFUM løftet laget og viste det pasningsspillet som har frustrert mange motstandere i år.

Skaden til Brix innebar fire tilleggsminutter før pause og da kom hendelsene tett.

Billige straffespark

Dommer Marius Lien ga KFUM høyst overraskende et straffespark da Yannis Moula ble taklet rett innenfor 16-meteren, men ingen ropte på straffespark. Det var en hel ellever med Aalesund-spillere som protesterte på avgjørelsen.

Men Robin Rasch holdt konsentrasjonen og banket ballen i mål.

Likevel rakk Aalesund å redurere tre minutter på overtid da Torbjørn Agdestein kriget inn 1-1 i duell med Jørgen Hammer og keeper Simon Thomas. Da ville noen ha frispark for KFUM.

Fikk sjansene

Dommer Marius Lien kom i fokus igjen da han ga Aalesund straffespark ti minutter etter pause. I en helt ufarlig situasjon fikk Aron Thrandarson et lille kick på hælen av Tore Andre Sørås og det var nok. Islendingen falt og Niklas Castro sendte hjemmelaget i ledelsen.

Bare minuttet etterpå fikk viktige Daniel Gretarsson sitt andre gule kort da han stanset Yannis Moula på vei framover. Og med en mann mindre valgte Lars Bohinen å stokke litt om på laget. Da handlet det om å sikre seieren inn når dirigenten var utvist.

Og det klarte de.

KFUMs største sjanse kom da David Tavakoli fikk ballen etter en miss i Aafk-forsvaret, han valgte å skyte fra 16-meteren rett i en forsvarer. Hadde han sendt ballen enkelt til høyre ville Yannis Moula kommet for åpent mål.

Og på overtid så det ut som Stian Sortevik skulle ordne alt på egenhånd da han gled gjennom Aalesund-feltet, men skuddet han prøvde å plassere skled over i de ti gradene og regnet i Aalesund.

Fire KFUM-supportere takket laget for kampen. Og laget fikk litt hjelp av Skeid som med sitt poeng mot Sogndal gjør at det skiller fire poeng ned til nettopp Sogndal på den siste plassen som gir kvalifisering til opprykk.

Og å erobre den plassen er nå den store høstjakta for KFUM. Ved siden av en cupfinale, naturligvis....

1. divisjon fotball menn onsdag, 23. runde:

Aalesund – KFUM Oslo 2-1 (1-1)

Color Line stadion: 3465 tilskuere.

Mål: 0-1 Robin Rasch (str. 44), 1-1 Torbjørn Agdestein (45), 2-1 Niklas Castro (str. 55).

Dommer: Marius Lien, Fossum.

Gult kort: Daníel Leó Grétarsson, Andreas Lie, Aalesund.

Rødt kort: Daníel Leó Grétarsson (56, to gule), Aalesund.

Øvrige resultater onsdag:

Tromsdalen – Sandnes Ulf 1-4, Notodden – Kongsvinger, 2-0 Sandefjord – Strømmen 2-0, Skeid – Sogndal 2-2, Start – Nest-Sotra 2-0, Ull/Kisa – Jerv 1-0, Raufoss - HamKam 1-2.